Memiş Esnafla Buluştu

Memiş Esnafla Buluştu

MHP Adayı Halil Memiş: Yatırımsızlık Trabzon’u sıradanlaştırıyor…

 

Seçim çalışmalarını Akçaabat esnafını ziyaret ederek sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Milletvekili Adayı Halil Memiş, esnafın en çok dile getirdiği sorunun hareketsizlik olduğunu, iş yapamamaktan şikâyet edildiğini ve vatandaşın alım gücünün olmaması olduğunu ifade etti.

Memiş, Trabzon’un son yıllarda sürekli göç verdiğini, son seçimlerden bu güne Trabzon nüfusunun iki yüz elli bin kişi azaldığını, çevre iller için Trabzon’un cazibesini kaybettiğini ve eski konumundan eser kalmadığını dile getirdi.

halil-memois-esnaf2.jpg

Göç vermenin ve Trabzon’un çevre iller açısından cazibesini kaybetmesinin sebebinin Trabzon’da tüm Türkiye’de olduğu gibi ekonomiye artı değer katacak ve istihdamı artıracak bir yatırımın olmaması olduğunu, dolayısıyla işsiz olan gençlerin iş bulamadığını ve iş bulma için şehri terk ettiklerini ifade etti. Yine, tarımın ve hayvancılığın tükenme noktasına gelmesinin, göçün bir başka nedeni olduğunu da dile getiren Memiş, Trabzon’un göç vermesinin önüne geçmenin, eski cazibesine kavuşmasını sağlamanın ve bölgenin ekonomisiyle, sosyal hayatıyla güçlü hale gelmesinin Milliyetçi Hareket iktidarında mümkün olacağını, çünkü kendilerinin Trabzon’un bu hale gelmesinin altında bulunan nedenleri bildiklerini ve çözümün de zor olmadığını ifade etti.

Esnaf ve Sanatkar Desteklenecek

 Özellikle küçük esnafın yaşadığı sıkıntıların, Milliyetçi Hareket iktidarında çözüleceğini, bu iradenin kendilerinde bulunduğunu, bunun için Seçim Beyannamesinde etkin çözümler ortaya koyduklarını dile getiren Memiş, bu çözümleri şu şekilde sıraladı:

Yoksullara kullandırılacak Hilal Kart sayesinde, bu kişiler yapacakları alışverişleri sadece ikamet ettikleri mahaldeki esnaftan yapabileceklerinden, 2 milyon civarındaki esnaf 15 milyar liralık Hilal Kart pazarından pay elde ederek, hareketlilik kazanacaklar.

Yine özellikle şoför esnafının, mevcut aracını yenilemek amacıyla alacağı yeni ticarî araçtan KDV ve ÖTV alınmayacaktır.

Büyük market zincirlerine şehir merkezinde şube açmaları için asgari iş yeri büyüklüğü standardı getirilerek, küçük esnafı yok eden büyük marketlerin her yerde açılmasının önüne geçilecektir.

halil-memois-esnaf3.jpg

Esnaf ve sanatkârlardan, emeklilik döneminde faaliyetine devam edenlerden yapılan sosyal güvenlik destek primi kesintisi tümüyle kaldırılacaktır.

Bu ve benzeri çözümler, hem küçük esnafın güçlenmesine hem de yerleşim yerlerinin ekonomik ve sosyal açıdan hareketlenerek cazip hale gelmesine imkân sağlayacaktır.

Memiş, Milliyetçi Hareket Partisinin seçim beyannamesinin son yılların en akılcı ve objektif hazırlanmış beyannamesi olduğunu, bu haliyle uygulanabilirliği tartışmasız olan beyannamedeki vaatlerin, Milliyetçi Hareket iktidarında uygulanacağını ve 13 Haziran sabahı, Türkiye’nin milliyetçi kadrolarının Türk Milletine hizmetine iktidar olarak soyunduğu sürecin ilk adımı olacağını iddia etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset