Meclisten Onay Çıktı

Meclisten Onay Çıktı

Trabzon İl Genel Meclisi Akçaabat Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) yüzde 40 ortaklığı öngören komisyon raporunu oy birliği ile kabul etti.

Olağanüstü toplanan Trabzon İl Genel Meclisi, Şinik Beldesi Eşek Meydanı mevkiinde 80 hektarlık alana kurulması planlanan Akçaabat Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) yüzde 40 ortaklığı öngören komisyon raporunu oy birliği ile kabul etti.
Trabzon İl Genel Meclisi önceki gün olağanüstü toplanarak Akçaabat’ta kurulacak olan OSB’ye ortak olmaya karar verdi. Meclis, bu konudaki talebi yerinde gördü ve kararı onayladı. Böylelikle Akçaabat’ta kurulacak olan OSB’nin ortakları arasında yer alan Meclis, Akçaabat İlçesi ve Trabzon için önemli bir ekonomik girdi sağlayacak yatırıma ön ayak oldu.
Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, "OSB’lerin illerin ekonomik kalkınmışlığına büyük katkıları vardır. Trabzon bu anlamda Akçaabat için seferber olmalı" dedi.
Akçaabat OSB’ye ortak olan Trabzon İl Özel İdaresi’nin yüzde 40 payına istinaden 11 kişilik yönetim kurulunda yer alacak 5 kişi dün yapılan Trabzon İl Encümen Toplantısı’nda belirlendi. Yönetim kurulunda, Vali Nuri Okutan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Düzköy İl Genel Meclisi Üyesi ve İl Encümeni Bahattin Köroğlu ile Akçaabat İl Genel Meclisi Üyesi Nazmi Kalaycı yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler