Mart'ın Ortasında Dut Kızardı

Mart'ın Ortasında Dut Kızardı

Akçaabat’ta emekli bir hemşire olan Keriman Bayraktar (60) evinin balkonunda saksıda Karadut yetiştirdi.

Akçaabat’ta emekli bir hemşire olan Keriman Bayraktar (60) evinin balkonunda saksıda Karadut yetiştirdi. Haziran aylarında kızarmaya başlayan karadutun, içinde bulunduğumuz bu aylarda kızarması ise şaşkınlık yarattı.

Evinin balkonunda karadut yetiştiren Keriman Bayraktar, uzun zamandır saksıda yetiştirdiği karadutun yılda 3 kez meyve verdiğini söyledi. Keriman Bayraktar ”Karadutum yılda 3 kez veriyor ve bir verişte de 180 civarında dut veriyor. En son Aralık ayında vermişti ve şimdi de kızarmaya başlıyor” dedi.

dut.jpg

Doğayı ve yeşili de çok sevdiğini belirten Bayraktar “İnsanın doğaya yabancılaşması aslında kendine yabancılaşmasıdır. İnsan doğanın bir parçasıdır ve insanın doğaya verdiği her zarar aslında kendi neslini yok etmek için attığı bir adımdır. Doğayı, ağaçları çok seviyorum. Yeşili çok seviyorum. Yeşili korumak adına bir nebze de olsa elimden geleni yapıyorum, fidan alıyorum balkonumda saksılara dikip büyütüyorum. Bazen misafirlerim görüp istiyor onlara veriyorum, bazen de parka götürüp dikiyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler