Manço Akçaabat'a geldi

Manço Akçaabat'a geldi

Doğukan Manço'dan vefa örneği

Konser vermek üzere Trabzon’a gelen merhum Barış Manço’nun oğlu Doğukan Manço, babasının uğradı restorandı es geçmedi.

1988 yılında “Barış Manço ile 7’den 77’ye” adlı programla birlikte Trabzon’a gelen ve burada Akçaabat’a uğrayan merhum Manço, köftenin ustası Pirali Altun’a uğramış ve Akçaabat Köftesi’ni tanıtmıştı.

Aradan 26 yıl geçmesine Barış Manço ile Pirali Usta rahmetli olmasına rağmen bu birliktelik unutulmamıştı. Pirali Usta’nın geride kalan çocukları, babaları ile Barış Manço’nun fotoğrafını dev şekilde restoranlarına asmıştı.

Yıllar sonra yolu Trabzon’a düşen Manço’nun oğlu Doğukan Manço, babasının uğradığı bu köfteciye uğrayarak, burada Akçaabat Köftesi’nin tadına baktı. Konserden hemen önce restoranda yemek yiyen Manço, böyle bir tablo karşısında hayli duygulandığını ifade ederek, “Trabzon’a ilk kez geliyorum. Daha önce çok gelmek istiyordum ama bir türlü fırsat olmamıştı. Burasının hikayesini biliyordum. Babamın fotoğrafını da burada görünce çok heyecanlandım. Bu bir vefanın göstergesi. Açıkçası çok mutlu oldum. Babamın geldiği yere benim de gelmem benim için çok sevindirici oldu” dedi.

Doğukan Manço’yu Akçaabat’ta ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren, merhum Pirali Usta’nın oğlu Mehmet Altun, “Akçaabat Köftesi bu kadar tanınıyorsa, bundaki en büyük pay merhum Barış Manço’ya aittir. O buraya gelmese, bu programı babamla birlikte yapmasa belki birçok kişi köftemizi tanımayacaktı. Barış Manço bu köfteyi, yalnızca Türkiye’ye değil dünyaya tanıttı” diye konuştu.

Doğukan Manço ve Mehmet Altun her ikisinin de babasının yer aldığı restoranda bulunan büyük tablonun önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Berkant PARLAK 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler