Mahkeme Haklı Buldu

Mahkeme Haklı Buldu

Akçaabat'ta engelli çocuğunun rehabilitason merkezince kabul edilmemesini mahkemeye taşıyan aile mahkemece haklı bulundu.

Akçaabat’ta 15 engelli çocuğun Rehabilitasyon merkezine alınmaması üzerine  mahkemeye başvuruda bulunan engelli babası Temel Çağlar haklı bulundu. Olayı değerlendiren mahkeme engelli çocukların tekrar okula dönmesini sağladı.

 
 
Kızını rehabilitasyon merkezine götüren baba Temel Çağlar, "Kızım 1,5 yaşında yüksek ateşlenmeden kaynaklanan epilepsi (sara) hastalığına yakalandı. Akçaabat’ta yer alan özel rehabilitasyon merkezine fiziki olarak bireysel eğitim için vermiştim. Fakat Akçaabat Milli Eğitim Müdürü, hiçbir yasal belge olmadan bu öğrencileri sokağa atmıştır. Benim gibi mağdur olan ailelere sesleniyorum. Hakkınızı savunun. Ben hakkımı savundum. Kızımın yeniden bireysel eğitimini alabilecek olmasından dolayı mutluyum" dedi.

BÖYLE ÇOK MAĞDUR VAR


Akça Özel Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Ali İhsan Durum ise, rehabilitasyon merkezlerinin müfettişlerce gözlem altında olduğunu dile getirirken, "Şu anda bu tür engellilere hizmet veren bütün kurumlara ceza kesilmiştir.
Engelliler iki grupta (Grup eğitimi ve bireysel eğitim) eğitim almakta. Bunlar raporlarına göre belirleniyor. Bu iki eğitimi verdiğimiz gerekçesiyle bize 180 milyar ceza kesilmiştir. Bu sistemde düzelmesi gereken eksiklikler vardır. Mahkeme sonucunda öğrencilerin tekrar dönmesine çok sevindik" diye konuştu.

Kaynak:Karadeniz

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler