Maalesef Çuvalladık

Maalesef Çuvalladık

Milliyetçi Hareket partisi (MHP) Trabzon milletvekili aday adayı Şener Pul şuana kadar hiçbir siyasi parti milletvekili aday adayının gündeme getirmediği konuları ele aldı.

Milliyetçi Hareket partisi (MHP) Trabzon milletvekili aday adayı Şener Pul şuana kadar hiçbir siyasi parti milletvekili aday adayının gündeme getirmediği konuları ele aldı.

Şener Pul, Özellikle Trabzon’da son yıllarda yaşanan eğitimdeki başarı oranının düşüşü ve ardından gençlerin yaşayabilecek oldukları sosyal yozlaşma konularına çözümü dile getirdi.

Pul ”Trabzon eğitimde her geçen yıl ivme kaybetmeye devam ediyor. Trabzon 10 yıl öncesinde eğitimde Türkiye genelinde 29. sıradaydı. Yıllar geçtikçe Maalesef Trabzon eğitimde gerileme dönemini hızlı yaşamaya başladı. Mevcut hükümetin uygulamaları Trabzon’u her yıl 10 puan geri getirdi. Trabzon şimdi Türkiye’de 52. sıraya gerilemenin adeta utancını yaşıyor. Trabzon milli eğitiminde yapılan taraflı atamalar liyakat aranmaması ve uzun süre idareci atamalarının geciktirilmesinin doğurduğu kaos, eğitim ortamının geriye gitmesinde etkili oldu. Ayrıca, Rize milletvekillerinin, Trabzon’daki kadrolaşma üzerinde etkili olması eğitimdeki kalitenin her geçen gün düşmesinde neden oldu. Trabzon’daki siyasiler ise kendi ikballeri için girdikleri yarışta ne yazık ki Trabzon’un en önemli sorunu olan eğitimdeki başarısızlığı görmezden geldiler. İşin Açıkçası maalesef Trabzon eğitimde çuvallamıştır” dedi.

Pul, eğitim sisteminin bir parçası olan dershanelerin 1 Eylül 2015’te kapanacak olması hem veliler hem de öğrenciler üzerinde büyük bir belirsizlik oluşturdu. Özel okul ücretlerinin yüksek oluşu ve mezun öğrencilerin geleceğinin belirsiz olması velileri kara kara düşündürmektedir. Öğrencilerin hem iyi bir eğitim almasında hem de sokağa bırakılmamasında katkısı olan dershanelerin kapanacak olması gençler üzerinde büyük bir başıboşluğa sebebiyet verecektir. Hem gelecek karanlık hem de sosyal hayat sıkıntılı olacaktır. Buda aileleri olumsuz yönde etkileyecektir. Özellikle mezun öğrencilere yeni sınava hazırlama olanağı sağlanamadığı takdirde özel ders furyası patlayacaktır. Parası olan eğitimini alacaktır. Ekonomik düzeyi düşük olan aileler ise bu maliyetleri karşılayamayacaktır. Geniş bir kesimin aynı kaygıları taşıdığına inanıyorum. Kısaca, öğrenci ne yapacağını bilmiyor, öğretmen her yıl değişen uygulamalardan dolayı şaşırmış durumda, veliler para yetiştiremiyor.Bu tespitler Trabzon’da hemen hemen tüm yerleşim birimlerinde eğitimin ve sosyal düzenin getirmiş olduğu boşluk gençliği yanlış yollara itmektedir. Bu yanlışlıklar gençlerin kötü alışkanlıklara yönelmesinde oldukça etkili olmaktadır. Türkiye’de; hükümetin birçok mekânda sigara içimine izin vermediği halde sigara, bonzai, bali gibi uyuşturucu ve kötü alışkanlıklara gençler fazlasıyla yönelmektedir. Ayrıca gençler mafya vari oluşumların ağına düşmede kolay yem durumuna gelmektedir. Bu durumlar karşısında anne babalar ne yapacaklarını şaşırmış haldeler. Eğitimden beklentilerin azaldığını gören gençler boşluğa düşmenin yanında ruhsal bunalımlar yaşamaktadır. Bu sebeple her geçen gün antidepresan ilaç tüketiminde büyük artışlar gözlenmektedir. Gençliğin bu duruma düşmesinde AKP hükümetinin yanlış uygulamaları sorumludur. Eğitimsiz kalan gençliğin her türlü kirli yollara açık hale geleceğini bilmek için kâhin olmaya gerek yoktur” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset