Lider ülke olma yolunda 2023 vizyonunu yakalamak zorundayız

Lider ülke olma yolunda 2023 vizyonunu yakalamak zorundayız

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Hasan Beşli “ Lider ülke olma yolunda 2023 vizyonunu yakalamak zorundayız” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Hasan Beşli “ Lider ülke olma yolunda 2023 vizyonunu yakalamak zorundayız” dedi.

Beşli, açıklamasında ”Lider Ülke olmak yolunda artık harekete geçme zamanı gelmiştir. Hepimiz 80'li-90'lı yılları çok iyi hatırlıyoruz. Ak Parti'nin ne demek olduğunu anlamak için Ak Parti öncesi ve sonrasına bakmak gerekir. Enflasyonu %70 den aşağıya düşmeyen, bütçesi her yılsonunda trilyonlarca açık veren, IMF’den borç dilenen, Cumhurbaşkanı ile Başbakanı arasındaki en ufak bir problemden krize giren, faizlerin %500'lere çıktığı bir Ülke. Bütün bu ekonomik sıkıntıların yanında özgürlüklerin kısıtlandığı, analarımızın, kızlarımızın başörtüsü nedeni ile devlet dairelerine alınmadığı, kuran okurken köşe bucak saklandıkları, Allah'ın selamını verirken dahi acaba tepki alır mıyım diye korktukları bir dönemden bu günlere geldik. Hamdolsun... Biz bunu önce Allah'a, sonra da Sayın Cumhurbaşkanımız ve Ak Parti Hükümetlerine borçlu değil miyiz? Zalimin karşısında eğilmeyen, diz çökmeyen, dikleşmeyen ama her zaman dik duran, Allah'tan başka kimseden korkmayan Recep Tayyip Erdoğan değil miydi? Özgürlüklerden ekonomiye, Kürt sorunundan Ülkemizin itibarına kadar sayılacak nice mevzular var. Ancak biz o yılları, darbeleri, e-muhtıraları, içleri boşaltılan bankaları, ilmik ilmik örülen paralel yapıyı, yolsuzlukları ve yoksullukları unutursak yaşadığımız günlerin değerini anlayamaz, Ülkemizi daha ileriye götürme gayreti içinde olamayız. Tarihten gerekli dersleri çıkartıp önümüze bakmak bizim boynumuza borçtur. Çünkü bize durmak yakışmaz. Siyasetçiye durmak yakışmaz, çözümsüzlük yakışmaz. Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Çerkeziyle, Laz'ıyla, Alevisi ve Sünnisiyle bu Ülke insanı, bu kadim millet her daim ileriye doğru yürümeyi, daha yaşanabilir ve daha müreffeh bir Türkiye'yi hak etmektedir. Yıllarca bizi sağcı-solcu, Türk-Kürt diye ayırıp, darbelerle oyalayıp, ileriye gitmemizi, büyümemizi ve gelişmemizi engellediler. Onlar her zaman kafasına vurabilecekleri bir Türkiye istediler. Ancak günün birinde Sayın Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve Ülkemiz için karanlık günler son buldu. Bizler de onun açtığı bu kapıdan girip yeni kapılar açmak ve ülkemizi gelişmiş ilk 10 ekonomiden birisi yapma gayretinde ilerleyeceğiz. Halkımız takdir eder de seçilirsek herkes bilmelidir ki; bu Ülke menfaatinden başka bir menfaat gözetmeyecek, bölgemiz ve insanımız için durmak bilmeyecek, ömrümüzün vefa ettiği müddetçe HALK ve HAK yolunda mücadele edeceğiz.

 

Biliyoruz ki hem Ülkemizin, hem Bölgemizin ve hem de Şehrimizin sorunları vardır. Bu sorunları çözmek bizim boynumuzun borcudur. İkinci Üniversite, Havaalanı 2.Pisti, Arsin Yatırım Adası, Güney Çevre Yolu, Tren Yolu ve Turizm bölgemiz için öncelikli kalkınma planımızın içindedir. Biz üretime istihsale ve istihdama çok önem veriyoruz. Ekonomik olarak sıkıntı çeken insanlar yeteri kadar mutlu olmaz, insanların mutlu olmadığı bir toplumda ise huzurdan bahsedilemez. Orta doğuya baktığınız zaman ekonomik yönden zayıf Müslüman Ülkelerin dış güçlerin oyununa gelip iç savaş ve karışıklıklar ile kavrulduğunu görüyoruz. İşsizliğin çözümü ve istihsalin artması için hangi projelerin öncelikle planlananın yapılması gerektiğini çok iyi bilenlerden birisi olarak bu yolda gerekeni yapacak, kısa ve uzun vadeli projelerimizle işsizliği sorun olmaktan çıkartacağız.

 

Büyük resme baktığımız zaman ise; bürokratik oligarşi ve parlamenter sistemde sıkıntıların olduğu bariz görülmektedir. Bu yüzden dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi Ülkemize de başkanlık sistemi getirmeliyiz. İstikrar, daha ileri demokrasi ve daha hızlı gelişme için mutlaka ama mutlaka başkanlık sistemine geçmek zorundayız. En ufak bir sorunumuzu çözerken bürokrasiden ve yoğun işlemlerden şikâyetçi değil miyiz? Koalisyon dönemlerinde bu ülke çok şeyler kaybetmiştir. Yapılmaya çalışılan her hizmetin parti ve şahsi çıkarlar yüzünden bürokratik engeller çıkarılarak önü kesildiğine defalarca hep birlikte şahit olmadık mı? Bu sıkıntılardan, bu prangalardan artık kurtulmamız gerekmektedir. Gelişmiş ülkelerde sistem nasıl tıkır tıkır işliyorsa aynısı Ülkemizde de olsun istiyoruz. Bizim en büyük dertlerimizden biriside budur. Çözümü de Başkanlık sistemidir.

 Türkiye artık en küçük sıkıntıda krizlere giren, üç-beş kuruş için IMF’nin kapısına dayanan, insanlarının tüp ve hastane kuyruklarda beklediği bir ülke değildir. Birlik beraberlik içinde daha ileriye giderek lider Ülke olma yolunda 2023 vizyonunu yakalamak zorundayız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset