"Kutlu Doğum" Başladı

"Kutlu Doğum" Başladı

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in doğumu nedeniyle kutlanan "Kutlu Doğum" haftası ilçemizde törenle başladı.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)"in doğumu nedeniyle kutlanan "Kutlu Doğum" haftası ilçemizde törenle başladı.
14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan haftayla ilgili olarak kapsamlı bir program organize eden Akçaabat Müftülüğü, kutlamalara başladı.
Hafta nedeniyle düzenlenen ilk etkinlik, Akçaabat Sahil Parkı"ndaki kitap fuarı ve kermesin açılışı oldu. 14 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilen açılış törenine Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Müftüsü Mustafa Aktaş, Akçaabat Emniyet Müdürü Abdurrahman Tosun, Akçaabat Malmüdürü Abdullah Karaca, Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci, Doğanköy Belediye Başkanı Kâzım Atmaca, Esnaf Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Nüfus Müdürü Haydar Hotaman, Kütüphane Müdürü İsmail Sağlam, Tedaş İşletme Başmühendisi Hasan İncehasan, Telekom Müdürü Erbil Çolak"ın aralarında bulunduğu birçok resmi kurum ve kuruluş yöneticisi ile İl Genel Meclisi 2. Başkan Vekili Halil İncehasan ve Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.


İlçe Vaizi Muhammet Aydın"ın sunuculuğunu yaptığı ve Ak Cami İmam-Hatibi Muharrem Mumcu"nun okuduğu Kur"ân-ı Kerim"le başlayan törende ilk konuşmayı İlçe Müftüsü Mustafa Aktaş yaptı. Müftü Aktaş, Kutlu Doğum Haftası"nın vatanın ve halkın, zamanın bütün şerlerinden, insanlığın kin ve nefretinden kurtulabilmesine ve birlik beraberliğe vesile olmasını diledi.
Aktaş"tan sonra kürsüye gelen Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen de herkesin Kutlu Doğum Haftası"nı kutlayarak şunları söyledi:
“İnsanlar arasında kin ve nefretin, farklılıklar arasında çatışmanın alevlendiği, şiddet, töre cinayetleri, insan hakları ihlâlleri, kötü ve zararlı alışkanlıkların hızla yayıldığı, tabiatın hoyratça kullanıldığı günümüz dünyasında, âlemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimizi anlamaya ve anlatmaya, onun sevgisi etrafında birleşmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız.”
Son olarak söz alan Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan ise “Kutlu Doğum Haftası, Sevgili Peygamberimizin gönülleri sevgiyle birleştiren çağrısına kulak vererek, sahih dinî bilginin ışığında manevî hayatımızı zenginleştirmenin, barış ve esenlik içinde güvenle yaşamanın, uzaklıklarımızı yakın etmenin ve kardeşlik köprüsünde birlikte yürümenin vaktidir.” dedi.
Lazlar Camii İmam-Hatibi Süleyman Bulut"un seslendirdiği kasidenin ardından kurdelası kesilerek hizmete açılan kitap fuarı ve kermes, protokolün olduğu kadar halkın da ilgisini gördü.



Akşam saatlerinde ise Devlet Bakanı SaitYazıcıoğlu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Milletvekili Mustafa Cumur'da Kutlu Doğum Çadırını ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler