Kutlama Mesajı Gönderenler

Kutlama Mesajı Gönderenler

Kutlama Mesajı Gönderenler

 

Ayeşe Sula Köseoğlu

ayse-sula-koseoglu-002.jpgAK Parti Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Basının ‘Demokrasinin temel unsurlarından biri’ olduğunu kaydeden Köseoğlu, basının etkin bir denetim görevini de yerine getirdiğini kaydetti.

Demokrasinin herkesin bilgiye ulaşabildiği ve düşüncesini açıklayabildiği ortamlarda olgunlaştığını ifade eden Milletvekili Köseoğlu, gazetecilik mesleğinin fedakarlık isteyen, zor şartlarda yapılan önemli bir meslek olduğunu belirtti.

Milletvekili Köseoğlu, şunları söyledi: "Demokratik ülkelerde halkın gündemini meşgul eden sorunlar, özgürce tartışılarak çözüme kavuşturulur. Basın özgürlüğü ve ifade hürriyetinin korunup geliştirilmesi, demokratik toplum düzeninin en önemli gereklerinden biridir. Halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını sağlamak için özveri ile çalışan basın mensuplarımız sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan bu güne kadar önemli gelişmeler sağlamıştır. Demokrasinin yerleşmesinde basın kuruluşlarının önemli katkıları vardır. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan müşterek istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir. Gazetecilerin, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır. Onların bu görevleri yerine getirirken yaptıkları çalışmalara yardımcı olmak da hepimizin görevidir. Fedakarca çalışarak halkımızı aydınlatan değerli gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Tüm basınımıza ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri bu önemli kamu hizmeti için teşekkür eder, basınımızın temel taşı olan fikir işçisi gazeteci arkadaşlarımıza, başarılar diliyorum."

Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Milletvekili Köseoğlu, mesajında görevini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle andı.

 

sefik-turkmen-010.jpgBaşkan Türkmen, Gazeteciler Gününü Kutladı

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, tüm gazetecilerin gününü kutladı.
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, mesajında gazeteciliğin ülkelerin vazgeçilmez unsurlarından bir tanesi olduğunu belirterek, tüm gazetecilerin gününü kutladı. Tüm basın mensuplarına başarılar dileyen Başkan Türkmen, “İnsanlara sağlıklı ve doğru haber akışı sağlayan basın mensuplarının üstlendiği misyon oldukça önemlidir. Bu önemli görevi hakkıyla icra eden ve halkımızı bilgilendirmek için mücadele eden tüm basın mensubu arkadaşlarımız takdiri hak ediyor. Gerçekleri araştıran, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan, evrensel meslek ilkelerine uyan tüm gazetecilerin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.” diye konuştu.

 

yasar-sivrikaya-003.jpgAkçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, 

Başkan Sivrikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"Ülkemizde, gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihi "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanmaktadır. Düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olan, sorunları gündeme taşıyarak kamu görevlilerinin çalışmalarına yardımcı olan, bilgi ve haber akışını sağlayarak toplumun bilgilenme ve aydınlanması konusunda önemli bir görevi yerine getiren basın, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Basınımız, geçmişten günümüze kadar önemli bir gelişme göstererek, yazılı ve görsel basının yanı sıra, teknolojik gelişmeler doğrultusunda da etkinliğini her geçen gün arttırmaktadır. Basın ahlâk esasları çerçevesinde doğru ve tarafsız davranarak en hızlı şekilde halkın haber alma ihtiyacını gideren, halkın talep ve beklentilerini idarecilere yansıtarak kamu görevini yerine getiren basın mensupları her türlü takdiri hak etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimiz ve ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik olarak gelişmesine katkı sağlayan, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması noktasında doğru, tarafsız ve ilkeli haber anlayışını benimsemiş, değerli basın mensuplarımızın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim."

ismail-bulut-004.jpgAkçaabat Esnaf Kredi Koop. Başkanı İsmail Bulut'un mesajı

 “Zor şartlarda iletişim görevi yapan, düşünceleri ve yorumları ile toplumu bilgilendiren, demokrasinin güçlenmesine her zaman katkıda bulunan, Dünyanın, ülkemizin, şehirlerin ve İlçemizin sorunlarını gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına yardımcı olan tüm il ve ilçedeki basın çalışanlarının gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlar, zorlu ve meşakkatli görevlerinde başarılar dilerim” dedi.

 

 

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüboğlu'nun mesajı

mustafa-hikmet-eyuboglu-001.jpg"son derece dinamik bir meslek olan gazetecilik, haberleri en doğru şekliyle kamuoyuyla paylaşma misyonu taşımaktadır. Bunun yanı sıra bu mesleği yapan siz değerli gazeteci kardeşlerimiz, düşünceleri ve yorumları ile demokrasinin güçlenmesine katkı sunmakta, yaşanan sorunları ve yapılan çalışmaları gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına yardımcı olmaktasınız. Kalemini her daim doğrudan yana ve doğru şekilde kullanarak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmekte ve toplumun sesi olmaktasınız. Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin ve İlçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmelerine çalışmalarıyla katkı sağlayan  siz değerli basın çalışanlarımıza teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. İlimizde ve İlçemizde şevkle, fedakarca çalışan, işini hakkıyla yapmak için çabalayan tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en samimi duygularımla kutlar, güzel haberlere ulaşmınızı dilerim.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler