kuruçelik, Okuyup Araştıryor

kuruçelik, Okuyup Araştıryor

Akçaabatlı aktarlarımızdan Gökhan Kuruçelik, alaylı olarak sürdürdüğü mesleğinin mekteplisi olmak için de başlattığı girişimlerini sürdürüyor.

 

Mesleğiyle ilgili akademik birikimini de artırmak amacıyla geçtiğimiz ay Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde hizmet veren Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nin açtığı Refleksoloji kursuna katılan ve kursu başarıyla bitirerek refleksolojist unvanını alan Gökhan Kuruçelik, şimdi de aromaterapist unvanını aldı.

İstanbul Merkez Efendi Tıp Derneği'nin düzenlediği ve öğreticiliğini Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi İlaç Araştırma Geliştirme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ulvi Zeybek'in yaptığı 22 saatlik “Aromaterapi Kursu”ndaki eğitimini başarıyla tamamlayan Gökhan Kuruçelik, unvanlarına aromaterapistliği de ekledi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ayten Altıntaş ve Kartal Devlet Hastanesi Anastezi Uzmanı Doç. Dr. Yasin Etki başta olmak üzere birçok doktor, eczacı ve bitkisel yağ imalatı yapan firmaların temsilcilerinin katıldığı kurstaki tek aktar olan Gökhan Kuruçelik, Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nde gerçekleştirilen eğitim çalışmasının en başarılı kursiyerlerinden biri oldu.

Geliştirdiği imbik ile bir süreden beri destilasyon (damıtım) yöntemini kullanarak bitkisel yağ imal ettiğini ve aromatik sular elde ettiğini belirten Kuruçelik, uzunca bir süredir ilgi duyduğu bitkisel terapinin bir kolu olan aromaterapi hakkında edindiği bilgilerin var olan bilgilerini daha da pekiştirdiğini kaydetti.

Türkiye'de destilasyon şebekesi olan tek aktar olduğunu da vurgulayan Kurucelik, yakın bir tarihte de akademik çevrelerden bazı isimlerle Kars'a düzenlenecek geziye katılıp bilgilerini pratik hale getireceğini söyledi.

 

Aromaterapi nedir?

Aromaterapi, bitkisel öz yağların kimyasal yapısı ve enerjilerinden faydalanan ve masaj, teneffüs (buğu), kompres, banyo ve diğer yollarla uygulanmasını içeren, sağlık ve güzelliği destekleyen doğal bir terapidir.

Uzman uygulamalarla aromaterapi gerek fizyolojik sorunların gerekse stres kaynaklı duygusal problemlerin çözümü için destek sağlar.

Aromaterapi beden ve aklın bir bütün olarak değerlendirildiği bütünlükçü bir yaklaşımdır.

Günümüzde özellikle destekleyici terapi yöntemleri arasında aromaterapinin önemli bir yeri olduğu kabul görmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.