Kurtuluş Etkinlikleri Başladı

Kurtuluş Etkinlikleri Başladı

Akçaabat'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü münasebetiyle Akçaabat Belediyesi tarafından iki etkinlik birden düzenlendi.

Akçaabat'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü münasebetiyle Akçaabat Belediyesi tarafından iki etkinlik birden düzenlendi. Erol Günaydın Sanat Merkezinde Akçaabat Tanıtım Filminin gösterimi ile başlayan etkinlik daha sonra Trabzon Yazarlar Derneğinin Kitap Sergisi ve İmza Günü ile devam etti.

Akçaabat Belediyesi tarafından A Grafik şirketine hazırlatılan ve Akçaabat'ın güzelliklerinin belgesel tadında görüntülerle anlatıldığı tanıtım filminin gösterimi yapıldı. Oldukça yoğun bir katılımın gerçekleştiği etkinlikte tanıtım filmi katılımcılardan büyük beğeni ve alkış aldı.  Sunuculuğunu Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personellerinden Şule Demirkır'ın yaptığı etkinliklere Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Garnizon Komutanı Mustafa Selçuk, Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Birinci, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Hacıhasanoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Engin Uzun, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Demirci, Akçaabat Yeni Haber Gazetesi sahibi İsmail Topal, Filmin yapımcısı Atilla Alp Bölükbaşı, Filmin seslendireni Temel Altuntaş, Trabzon Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Yazıcı, Folklor Derneği Başkanı Ahmet Yalçın Çilingiroğlu, Belediye Kültür Araştırma Kurulu üyeleri, Mahalle Muhtarları, belediye ve ilçedeki diğer daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

atillat-bolukbasiya-plaket.jpg

Filmin sonunda Belediye Başkanı Şefik Türkmen tarafından Tanıtım Filmini hazırlayan Atilla Alp Bölükbaşı ve seslendiren Temel Altuntaş'a plaket takdim edilirken, Başkan Türkmen burada yaptığı konuşmada " Bu şehir doğasıyla, kültürü ve sanatıyla birçok özelliği barındıran yaşanabilir bir şehir. Yaşadığımız bu ilçenin değerini bilmeliyiz ve bu özelliklere hep beraber sahip çıkmalıyız. Çok güzel bir tanıtım filmi hazırlandı. Filmin hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum " dedi.

sefik-turkmen-yazarlarla.jpg

Film gösteriminin ardından Erol Günaydın Sanat Merkezinin Fuayesinde Trabzon Yazarlar Derneğince düzenlenen kitap sergisinin açılışı yapıldı. Birçok Trabzonlu yazarın kitapları fuayede sergilenirken Belediye Başkanı Şefik Türkmen tarafından Trabzon Yazarlar Derneği adına başkan Mustafa Yazıcı'ya plaket takdim edildi.  Kitap Sergisini ziyaret etmek isteyenler için de sergi iki gün boyunca açık kalacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler