Kurban Uyarısı

Kurban Uyarısı

Kurban Uyarısı

Akçaabat Belediyesi ekipleri yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde uyarıda bulundu.

Temiz bir Kurban Bayramı yaşanması için halkımızın kurban artıklarını gelişigüzel bırakmamaları konusunda uyarı yapan Akçaabat Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, uygun olmayan yerlerde açıkta bırakılan kurban artıkları hem çevre ve görüntü kirliliğine hem de sağlık açısından zararlı olacağına değindi.

Mahallelerde ve kırsal kesimlerdeki kurban artıklarının ise toprağa gömülmesi gerektiğini belirten ekipler, “Vatandaşlar kurban kesim yerlerinin dışında kurban kesmesinler. Kesilen kurbanların atıkları çevreye veya çöp konteynırlarına atılmasın. Çöp konteynırlarına atılan kurban atıkları ve sakatatlar hava sıcaklıkları nedeniyle çevreye kötü koku yayacak ve sağlık açısından olumsuz sonuçlara sebebiyet verecektir.” dedi

 

Vatandaşlardan kurban artıkları hususunda daha fazla hassasiyet göstermelerini isteyen Akçaabat Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, “Halkımızın kurban artıklarını uygun şekillerde imha etmelerini ve genel çevre temizliğine uyulması konusunda halkımızın duyarlı olmasını bekliyoruz. “ dedi.
Ekipler, özellikle Kurban Bayramı’nda çevre temizliği konusunda vatandaşların hassasiyetinin önemine vurgu yaparak kurban artıklarını usulüne uygun bir şekilde imha edilmelerini veya derin çukurlara gömülmelerini istedi.

Kurban Bayramı boyunca denetimlerde bulunacak olan Akçaabat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kurban artıklarını gelişigüzel çevreye bırakan vatandaşlar için yasal işlem uygulayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler