Yavruoğlu Anısına Sergi

Yavruoğlu Anısına Sergi

 

Akçaabatlı karikatürist, gazeteci ve aynı zamanda Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu üyesi merhum Harun Yavruoğlu adına karikatür sergisi açıldı.

Akçaabat Belediyesi Hamam Çimeni Çarşısı Sergi Salonu’nda gerçekleşen serginin açılışına, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Atilla Ataman, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, merhum Yavruoğlu’nunun ailesi, CHP Akçaabat İlçe Başkanı Köroğlu, İYİ Parti İlçe Başkanı Erol Gedikli, Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışında konuşan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Atilla Ataman, sanatçıların ölmediğini ve eserleriyle yaşadığını dile getirdi. Başkan Vekili Ataman “Sanatçılar ölmez, yazarlar da ölmez,  eserleriyle yaşarlar. Harun abi adam gibi adamdı. Şehri ile yaşayan, düşüncelerini karikatürlerle ve yazılarıyla dile getiren birisiydi. Allah’tan kendisine rahmet diliyorum. Buradan bu serginin açılışında emeği geçen Akçaabat Belediyesi’ni tebrik ediyorum” dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim ise açılışta yaptığı konuşmada, Harun Yavruoğlu’nun Akçaabat Belediyesi Kültür Kurulu’nda görev yaptığını ve Akçaabat ve bölgeye karikatürleriyle hizmet ettiğini ifade etti. Başkan Ekim “Akçaabat’ta kültür ve sanata dair güzel işler yapmaya ve sanata ve kültürü gelişitrmeye ve yaşatmaya çalışıyoruz. Harun bey de şehrimize çizmiş olduğu karikatür ve yazdığı eserler ile hizmet etmiş, şehrimize değer katmış birisidir.   Burada da rahmetli Yavruoğlu’nun güzel eserlerinin yer aldığı bir sergide birlikte olduk. Yavruoğlu’nun eserleriyle bazen hüzünleniyor, bazen de gülüyoruz. Buradan kendisine Allah’tan rahmet yakınlarına tekrar sabırlar diliyorum” dedi.

Konuşmalar sonrasında 14 Nisan 2020 tarihinde hayatını kaybeden  Harun Yavruoğlu’nun karikatürlerinin yer aldığı eserler vatandaşların  ziyaretine açıldı.

harun-yavruoglu.jpg

yarun-yavruoglu-kcaabat-sergisi.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat