Söke'deki Karadenizliler

Söke'deki Karadenizliler

Aydın ve ilçelerinde yaşayan Karadenizliler yayla özlemlerini Söke Ovacık Yaylası'nda bu yıl 7'ncisini düzenledikleri şenlikle giderdiler.

 

Aydın ve ilçelerinde yaşayan Karadenizliler yayla özlemlerini Söke Ovacık Yaylası'nda bu yıl 7'ncisini düzenledikleri şenlikle giderdiler.

Söke'ye 12 km mesafede bulunan Ovacık Yaylası tulum ve horon sesleri ile şenlendi. Aydın merkez,  ilçe ve beldelerinde yaşayan Karadenizli vatandaşlarımız bu yıl 7’ncisini düzenledikleri Ovacık Yayla şenliklerinde buluşarak bir yandan kültürlerini yaşatırlarken bir yan-dan da yayla şenliği özlemlerini giderdiler.

Söke Karadenizliler Derneği öncülüğünde düzenlenen ve Aydın, Didim, Kuşadası, Davutlar'da faaliyet gösteren diğer Karadeniz derneklerince desteklenen Ovacık Yayla Şenliği'ne Karadenizli yöre-sel sanatçılar Mehmet Yılmaz ve İsmail Cumhur, kemençeci Şaban Toprak ve yöresel tulum sanatçıları da katıldı. Söke Belediyesi Halk Oyunları Ekibi de zeybek oyunları ile şenliğe renk kattı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren yaylaya akın eden Karadenizliler saatlerce horon teperlerken tertip komitesi başkanı Salih Çelik yayla şenliklerine bölgede yaşa-yan Karadenizlilerin yanı sıra yöre sakinlerinin de ilgi göstermelerinden memnun olduklarını söyledi. Çelik, “Memleketimizden kilometrelerce uzakta Türkiye'nin bir ucunda Karadenizliler olarak hepimiz geçim mücadelesi verirken kültürümüzü unutmak istemiyoruz. Hem kültürümüzü yaşatmak hem de buralarda doğan yeni nesil çocuklarımızın Karadeniz Kültürü yaşayıp öğrenmeleri sağlamak için yayla şenliklerimize önemsiyoruz.” dedi.

Ovacık Yayla Şenliğine katılan Aydın Karadenizliler Derneği Başkanı Orhan Açıkgöz, Aydın Birinci Bölge Karadenizliler Derneği Baş-kanı Uğur Zengin, Didim Karadenizliler Güçbirliği Derneği Başkanı Hasan Karabacak, Kuşadası Folklor Kültür Derneği Başkanı Mehmet Çatar, Didim Karadenizler Derneği Başkanı Yaşar Şahin, Davutlar Karadenizliler Derneği Başkanı Metin Altuntaş, Kuşadası Karadenizliler Derneği Başkanı Şükrü Karaali ve Söke Karadenizliler Başkanı Selahattin Çakat hemşehrilerine birlikte el ele selamlayarak güç birliği mesajı verdiler.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yayla şenliklerinde aileler piknik yapıp gün boyu kemençe, tulum, horon ve Karadeniz türküleri ile coştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat