Kültür ve Sanat Şehri Akçaabat

Kültür ve Sanat Şehri Akçaabat

Kütür, Sanat ve Turizm Şehri Akçaabat’ta sanatsal faaliyetler hız kesmeden devam ediyor.

AKÇAABAT’TA KÜLTÜR SANAT FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

Kütür, Sanat ve Turizm Şehri Akçaabat’ta sanatsal faaliyetler hız kesmeden devam ediyor.

Akçaabat Belediyesi Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği Koroları ve Belediye Tiyatrosu çalışmalarına başladı.

TSM ve THM Korolarında birbirinden güzel eserlerin yer aldığı repertuarlar hazırlanırken Belediye Tiyatrosu da yeni sezona damga vuracak sürpriz bir oyunun provalarını yapıyor.

Akçaabat’ın adına yaraşır şekilde tüm çalışmalarını planlayarak devam ettirdiklerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Rutin belediyecilik faaliyetlerinin yanında sık sık gerçekleştirdiğimiz kültür ve sanat faaliyetlerine çok önem veriyoruz. Halkımızın sosyalleşmesine katkıda bulunmak için THM ve TSM Korolarımız periyodik olarak çalışmalarını sürdürüyor ve konserler veriyor. Halka açık gerçekleştirilen bu konserlerde Türk Halk Müziği’nin ve Türk Sanat Müziğinin dillere destan olmuş eserleri koro ve solo olarak seslendiriliyor. Kulaklarda hoş bir seda bırakan eserlerin yer aldığı konserlerimiz hem halkın takdirini topluyor hem de yoğun ilgi görüyor. Bunun yanında Akçaabat Belediye Tiyatrosu ekibi de yeni sezona yeni oyunla hazırlanıyor. Periyodik olarak provalarını gerçekleştiriyor. Sezon başladığında hem Akçaabat genelinde hem de şehir dışında oyunu sahneliyorlar. Akçaabat, her kulvarda kendini göstermeye devam ediyor. Horonun, kültürün ve sanatın başkenti Akçaabat’ta adına yaraşır faaliyetlere imza atıyoruz. Şehrimiz kültür ve sanat hayatını canlı tutuyoruz. Akçaabat’ta dört mevsim farklı etkinliklerle vatandaşlarımızla kucaklaşıyoruz.” Dedi.

TSM VE THM KOROLARINDA YER ALABİLİRİSNİZ

Yeni sezon için konser hazırlık yapan Türk Sanat Müziği Korosu 7 Ekim 2022 ve Türk Halk Müziği Korosu ise 4 Ekim 2022 itibariye çalışmalarına başlayacak.

TSM ve THM Koroları Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ait salonda çalışmalarını gerçekleştirecek. Koro çalışmaları ise herkese açık olacak. TSM veya THM Korolarına katılmak isterseniz siz de Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuru yapabilirsiniz.

4.jpg

1.jpg

2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat