Kraliyet Nişanı’nı  aldı

Kraliyet Nişanı’nı aldı

Akçaabatlı Mevlüt Deniz Kraliyet Nişanı aldı.

Hollanda’nın en yüksek ödüllerinden biri olan ve daha çok toplumda gönüllülük temelinde başarılı çalışmalarda bulunanlara her yıl geleneksel olarak Kraliçe’nin 30 Nisan’da kutlanan doğum günü kapsamında verilen Kraliyet Nişanı’nı bu yıl alanlar arasında Akçaabatlı bir hemşerimiz de var. Bu ödüle layık görülen 9 Türk’ten biri olan Mevlüt Deniz Haaksbergen’de düzenlenen törende Belediye Başkanı K. B. Loohuis’in elinden nişanını aldı.

Törende konuşan Haaksbergen Belediye Başkanı K.B Loohuis, Mevlüt deniz’in 70’li yıllarda Haaksbergen’e yerleşerek Türk kültürünü Türkiye’den Haaksbergen’e taşıyanlardan biri olmasının yanı sıra, kültürler arası köprü olmada önemli bir görevi yerine getirdiğini ve geçleri topluma kazandırma yarışında ön saflarda bulunduğunu belirterek, “Sizin gibi insanlara el uzatarak kavga yerine barışı tavsiye eden insanlara Hollanda’nın ihtiyacı var. Hele de bu zamanda.” dedi.

Hollanda Kraliyet Nişanı’nı takarken, mutlu anlar yaşayan Mevlüt Deniz’de Belediye Başkanı Loohuis’in yakasına Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu’nun rozetini taktı.

Mutluluğu gözlerinden okunan Deniz, bu onur ve anlam yüklü nişan için, Beldediye Başkanı’nın şahsında Kraliyet Ailesi’ne teşekkür ederek, “Dinimin ve kültürümün verdiği sorumluluk çerçevesinde milli duygularla bir şeyler yapmaya çalıştım ve yapmaya da devam etmek istiyorum. Kendimi büyük bir zirvede gibi hissediyorum. Beni bu zirveye taşıyan ve layık gören toplumumuza çok şeyler borçluyum. Bu hakikaten onur verici bir durum.” şeklinde konuştu.

Mevlüt Deniz kimdir?

1955 yılında Akçaabat Yeni Mahalle doğumlu olan Mevlüt Deniz 3 çocuk ve 1 torun sahibi. 1973’te Hollanda’ya geldi. 6 yıl okul aile birliklerinde yöneticiliğin ardından Haaksbergen Türk Komitesi’nde görev aldı. H.D.V Haaksbergen Ertuğrul Gazi Camii’nde sekreterlik, muhasiplik ve başkanlık görevlerinde bulundu. Kurucusu da olduğu Haaksbergen Karadeniz Halk Oyunları Derneği’nin Genel Başkanı da olan Mevlüt Deniz, halen Ertuğrul Gazi Camii Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nün yanı sıra Hollanda genelinde faaliyet gösteren en üst düzey sivil toplum örgütü olan Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu’nun da Genel Muhasipliği görevini de sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Kültür Sanat