İlçemizden İftarlar

İlçemizden İftarlar

Akçaabat'ta iftar manzaraları

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) yönetim kurulu üyesi olan Sedat Akgün, Akçakale’de kurduğu iftar sofrasında çok sayıda misafirini ağırladı. Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur’un yanı sıra Darıca Belediye Başkanı Mehmet Kocabaş ile Akçakale Belediye Başkanı Ali Türen Öztürk’ün de hazır bulunduğu iftar sofrasının ağırlığını ise AK Parti Akçaabat İlçe Yöneticileri oluşturdu.

Bölgemiz balıkçılığı denince ilk akla gelen isimlerden olan Sedat Akgün’ün kendi eliyle pişirdiği balık çeşitleriyle ağırladığı misafirleri, Ramazan ayının belki de en bereketli sofrasında iftar açmış olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Misafirlerinin “Halil İbrahim Sofrası Bereketi” nitelendirmesinde bulunmalarından mutluluk duyduğunu ifade eden Sedat Akgün, Ramazan ayında kurulan iftar sofralarının toplumun değişik kesimleri arasındaki birlik ve beraberlikleri tesis etmesi açısından önemli olduğunu belirterek, “Kaynaşmaya katkıda bulunabilmişsem ne mutlu bana.” diye konuştu.

Akçakale’nin artık simgesi olan Selçuklu mimarisi tarzında inşa edilen yeni caminin sosyal tesisinde düzenlenen iftar sofrasında Mersin Belediye Başkanı Hasan Ali Çanakçı ve Adacık Belediye Başkanı Ayhan Sevim ile AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş da hazır bulundu.

 

Akçaabat’ta Ramazan ayının bereketi iftar sofralarına yansıyor. Her yıl olduğu gibi yine ramazan ayında kurulan toplu iftar sofralarının ardı arkası kesilmiyor. Bu sofralardan birinde, ilçemizdeki bazı eğitim kurumlarının idarecileri bir araya gelerek oruçlarını açtı.

Yeni bir eğitim öğretim yılına başlıyor olmanın stresli dönemine girilmeden önce iftar sofrasında bir araya gelen eğitimcilerimiz, Ramazan ayının bereketi ile başlayan yeni dönemin ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Kuruçam Köyü Güzelleştirme Derneği, kurduğu iftar sofrasında köy sakinlerini ağırladı. 12 Eylül Cuma günü Akçaabat Kültürpark’ta verilen iftar yemeğine çok sayıda davetli katılırken, Dernek Başkanı Sadettin Balcı, amaçlarının birlik, beraberlik ve kaynaşmayı Kuruçam halkı arasında en iyi şekilde sağlamak olduğunu söyledi.

Kurulan nezih iftar sofrasında hep birlikte oruçlar açılırken, yemeğin sonrasında katılanlara mikrofon uzatılarak tek tek duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri istendi. Benzeri etkinliklerin her fırsatta yinelenmesi gerektiğinin altını çizen Kuruçam Köyü sakinleri, organizasyona katkısı olanlara teşekkür etti.

Kuruçamlı olan Trabzon İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İhsan Üçüncü ile Bozdoğan Köyü Muhtarı olan Muhtarlar Derneği Akçaabat Şubesi Başkanı Eyüp Gedikli’nin yanı sıra Köy Muhtarı Orhan Altuntaş ve çok sayıda davetlinin hazır bulunduğu iftar sofrasının ardından objektifimize toplu olarak poz veren Kuruçamlılar, en yakın zamanda benzeri bir organizasyonda tekrar bir araya gelinmesi temennisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Kültür Sanat