Geçmişten Günümüze Akçaabat’

Geçmişten Günümüze Akçaabat’

Akçaabat’ın ilçe oluşunun 137. Yıldönümü münasebetiyle Akçaabat Belediyesi organizesinde ‘Geçmişten Günümüze Akçaabat’ adlı konferans yapıldı.

 

Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde yapılan konferansa Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Akçaabat İlçe Jandarma Komutanı Barış Kesici, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Araştırmacı Yazar Mustafa Yazıcı’nın konuşmacı olduğu ‘Geçmişten Günümüze Akçaabat’ adlı konferansta, Akçaabat’ın jeopolitik konumundan, şehrin değişimi ve gelişiminden, tarihi ve kültürel değerinden, Akçaabat’ın isimlerinden ve şehrin ilçe oluş tarihinden bahsetti.

Konferansla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “28 Kasım 1886’yı gösterdiği gün güzel ilçemiz Akçaabat’ımız ilçe olmuştur. Bizler de Akçaabat’ımızın ilçe oluş gününü kutlamak için Belediye olarak Kaymakamlığımızla yaptığımız yazışma neticesinde 28 Kasım’da Akçaabat’ın ilçe oluşunun kutlanmasına yönelik karar almıştık. Aldığımız bu karara göre her yıl 28 Kasım’da Akçaabat’ımızın ilçe oluşunu kutlayacağız. ‘Dünden Bugüne Akçaabat’ adlı konferansımız da şehrimizin ilçe oluşunun 137. Yıldönümü vesilesiyle yapıldı. Akçaabat’ımızla ilgili bilinmeyenleri ve tarihi geçmişini bizimle paylaşan Araştırmacı Yazar Mustafa Yazıcı’ya ve bu konferansın organize edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” Dedi.

‘Geçmişten Günümüze Akçaabat’ adlı konferansın son bölümünde Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Araştırmacı Yazar Mustafa Yazıcı’ya plaket takdim etti.

gecmisten-gunumuze-akcaabat-konferasn.jpeg

gecmisten-gunumuze-akcaabat-konferans.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kültür Sanat