Festival Başladı

Festival Başladı

18. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali başladı.İşte fotoğraflar.

18. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali, yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerinin gösteri sunduğu kortej yürüyüşüyle başladı

Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Akçaabat Ağanoğlu İlköğretim Okulu önünden Sahil Parkı'ndaki alana kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, yürüyüşün bir bölümünü at üzerinde gerçekleştirdi.

 

Yayla göçünün de canlandırıldığı yürüyüşte Bulgaristan, Azerbaycan, Romanya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile yurt içinden halkoyunları ekipleri, gösteriler sundu.

Kortejin ardından Sahil Parkı'ndaki alanda horon halkası kuran vatandaşlar, yöresel sanatçılar eşliğinde eğlendiler. Festivalin açılışına, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

İlçe merkezinde 3 gün çeşitli etkinliklerle devam edecek festival kapsamında, 20 Temmuz Pazar günü Hıdırnebi Yayla Şenliği de düzenlenecek.

 

Fotoğraflar:Derviş ALTUNTAŞ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Kültür Sanat