Kültür Müdürü Yazdı

Kültür Müdürü Yazdı

Akçaabat Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürü Kaleme Aldı.

 

            

                KÜLTÜR VE SANAT ADINA YAŞANAN  GÜZELLİKLER…

Akçaabat, kültür sanat ve turizm şehri  olarak her geçen gün daha sağlam ve emin adımlar atmaktadır. Sahip olduğu görsel ve tarihsel dokusunu kültürel ve sanatsal faaliyetlerle daha da güzelleştirmektedir.

           Geriye dönüp baktığımızda, yapılan etkinliklerimiz ve sonrasında aldığımız olumlu söylemler ve memnuniyet dolu tebrikler bize doğru yolda ilerlediğimizi gösterdi ve yapacak olduğumuz etkinliklerimize yeni bir bakış açısı ve bir yön kazandırdı.

          Biraz geçmişe dönersek; 21.Uluslar arası Müzik ve Halk Oyunları Festivaline Halk oyunları grupları ve idarecileri olmak üzere ortalama 300 kişi gelmişti. Onları burada en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Dönecekleri gün gözlerindeki memnuniyetle, Akçaabat’ı çok sevdiklerini dile getirip, bu güzel şehre yeniden gelmek istediklerini söylediler.

        01-09 Mart tarihlerinde bu yıl 2.sii düzenlenen Akçaabat Tiyatro Günlerimiz oldu; diğer il ve ilçelerden tiyatro grupları geldiler, yine onları da en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Dönecekleri gün organizasyondan bir hayli memnun kaldıklarını dile getirdiler ve Akçaabat’a yeniden gelmek ve yeniden kültüre ve sanata alkış tutan insanlarıyla buluşmak istediklerini dile getirdiler.

        Yıl içerisinde Türkiye’mizin diğer il ve ilçelerinden müzik grupları ilçemize gelerek faaliyetlerini sundular ve yine aynı söylemlerle ayrıldılar buradan. “İyi ağırlandık, güzel bir organizasyon Akçaabat’ı çok sevdik bu güzel şehre yeniden gelmek isteriz.”

        Son olarak geçtiğimiz ayda yani 17-22 Haziran Tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz resim çalıştayından bahsetmek istiyorum. Bu yıl düzenlenecek olan 22.Uluslar arası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali kapsamında organize ettiğimiz 1.Akçaabat Resim Çalıştayı, bugüne kadar düzenlemiş olduğumuz festivaller arasında bir ilk olması açısından çok önemliydi.  

      17-22 Haziran tarihinde Ressam Hakan ESMER’in öncülüğünde ve Akçaabat Lisesi Resim Öğretmeni ve aynı zamanda Belediye Kültür Araştırma Kurulu üyesi Ekrem KUTLU’nun da katkılarıyla düzenlenen Çalıştay’a Eskişehir Anadolu Üniversitesi mezun ve öğrencilerinden oluşan bir grup ile diğer illerden birçok ressam katıldı.

    “Küçük Şeyler”  ve ”  İzlenimyorum “ adlı sergileriyle yurtiçi ve yurtdışında çeşitli başarılar elde eden bu genç sanatçıların bu seferki çalışma alanları ise görsel güzelliği ve tarihi dokusuyla büyük bir önem taşıyan şirin ilçemiz Akçaabat oldu.

     Belediyemizce ağırlanan katılımcılar, hazırlanan organizasyon kapsamında, şehrin birçok tarihi ve turistik mekânlarını gezip resmetme olanağı buldular. Akçaabat’ın canlı tarihi “Orta Mahalle” ile Akçaabat Limanı başta olmak üzere birçok yeri konu ettiler resimlerine. Başarılı çalışmalar ortaya çıkaran grup, Karadeniz’in ve özellikle de Akçaabat’ın gizemli ve sanatsal güzelliğinden oldukça etkilendiklerini dile getirdiler.

       Şehrin kültürel yaşamına katkı sağlayan bu genç sanatçı grubu Çalıştay boyunca en iyi şekilde çalışıp güzel eserler ortaya çıkardılar. Onların bu güzel eserleri 13-16 Temmuz tarihleri arasında düzenleyeceğimiz festival boyunca her gün sergilenecektir. Bu tablolar belediyemize kaldı. Ayrıca bu çalıştaydaki ressamlar  Akçaabat’ taki izlenimlerini konu alan  ayrı  bir çalışma yaparak  Ankara’da ayrı bir sergi açacaklar.

     ‘Resim kelimesiz bir şiirdir’ demişti şair ve sanat insanı geliştiren ona yeni ufuklar açan bir faaliyettir bu bağlamda ben, 1.Akçaabat Resim Çalıştayı’na katılan tüm sanatçı arkadaşlarımıza ve değerli Ressamımız Ekrem KUTLU’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca; Tiyatro günleri ve resim Çalıştayı’na TRT’nin ilgisi büyüktü. TRT televizyonunda 20 dakika boyunca Akçaabat’a ve bu etkinliklere yer verdi. Bu etkinlikleri yakinen takip eden ulusal ve yerel basın kuruluşlarına, özellikle Akçaabat’taki gazeteci arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.

      Kültür ve Sanat adına yaşanan bu güzellikleri sizlerle paylaşmak istedim. Yaptığımız tüm bu faaliyetlere gösterdiğiniz ilgi ve destekler adına teşekkür ediyorum Akçaabatlılara; şehrimize gelen her bir misafirimize sıcak davrandınız ve onları kendinize ve şehrinize yakışır şekilde karşıladınız gurur duyuyorum hepinizle. Bir gülümseyiş, bir tatlı sözün bile katkısı vardır şehrimize, ne muradınız varsa yerine gelsin diyorum ve her birinize ayrı ayrı sevgilerimi sunuyorum.

           

    Turhan BEKTAŞOĞLU                                                                                         Kültür ve Sosyal İşler Müdürü

                                                                                                                                                                                                                                                          

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat