Kültür Araştırma Kurulu Toplandı.

Kültür Araştırma Kurulu Toplandı.

Kültür Araştırma Kurulu Toplandı.

Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu aylık toplantısını Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü salonunda yaptı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu Kültür kurulunda Aralık ayı içerisinde yapılacak olan TSM ve THM korolarının ortaklaşa vereceği Memleketim adlı konser, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapılacak olan konuşmacı olarak Nihat Hatipoğlu’nun da katılacağı Şeb-i Arus programı,  Prof. Dr. Suat Ungan’ın Milli Mücadele yıllarında Mehmet Akif Ersoy’un rolü adlı etkinliklerle ilgili bilgilendirme yaptı.

Ayrıca geçmişten günümüze veya Anılarla Akçaabat adı altında programlar yapılması gündeme taşındı ve bu kurul üyelerinin görüşleri doğrultusunda ana başlıklar belirlenerek bir takvim oluşturulması kararlaştırıldı. İlk yapılacak etkinliğin ise spor konulu olması yönünde görüş birliği sağlandı ve Aralık ayı içerisinde bu etkinliğin yapılması uygun görüldü. Bu etkinlikle ilgili M. Salih Köse,  Kadir Topal, M. Salih Atadinç ve Turhan Bektaşoğlu’ndan oluşan bir komite oluşturuldu.

Toplantıda ayrıca,  Horonun somut olmayan kültürel mirasa tescili konusunda çalışma başlatılması görüşü uygun görüldü. Yeni kurulan Akçaabat Araştırmaları Merkezi’nin  yürüteceği çalışmalar hakkında Prof. Dr. Kemal Üçüncü bilgilendirme yaptı. Belediye Başkanı Şefik Türkmen şehirdeki gelişmelerle ilgili genel bir bilgilendirme yaptı.

Kurul toplantısına Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Ahmet Çilingiroğlu, Mehmet Salih Köse, Mustafa Yazıcı, İsmail Topal, Sebahattin Şentürk, İsmail Sağlam, Kadir Topal, Osman Özer, M. Salih Atadinç, Ali Hocaoğlu, Yılmaz Topal, Yusuf Hocaoğlu ve Turhan Bektaşoğlu katıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler