Kuliste Neler Var!

Kuliste Neler Var!

Kuliste Neler Var!

Akçaabat’a Ambargo Var

Akçaabat’ta 2’si özel olmak üzere 3 hastane mevcut. Özel hastanelerden biri Yıldızlı’da, diğeri ise kısa süre önce Kavaklı’da hizmet vermeye başladı. Özel hastanelerin çoğalması verilecek sağlık hizmetinin de daha kaliteli olmasını beraberinde getireceğini düşünenlerdeniz. Akçaabat’ta açılan her işletme ilçemize bir katma değer katacaktır. Kavaklı’da açılan özel hastaneyi tanıtmak amacıyla görevlendirilen kişiler, Akçaabat’ta her kuruma giderek hasta (müşteri) kazanmak için gayret gösteriyor, bazı kurumlar ile özel indirimli anlaşmalar yapıyor. Müşteri kazanmak için Akçaabat haricinde neredeyse tüm gazetelere ve yine Trabzon merkezli bazı internet sitelerine ilan vererek reklamlar yapılıyor.  Hizmete gireli birçok kez görüşme yapılmasına karşılık Akçaabat’ta hiçbir gazete ve internet sitesine hiç bir şekilde reklam verilmiyor. Akçaabat’ta zor şartlar altında yayın yapan Akçaabat Yeni Haber Gazetesi buna rağmen bu hastane ile ilgili tüm haberleri yayımlamaya devam ediyor. Bu hastanenin Akçaabat’a uyguladığı ambargo nedendir bilmiyoruz. Bize açıklama yaparlarsa biz de buradan açıklama yaparız. Yoksa bu hastaneye Akçaabat’tan hasta gitmiyor mu? Akçaabatlılara ihtiyacı yok mu? Eğer şayet yoksa, o zaman bir esnaf olarak bizi ziyaret edip hasta “Müşteri” toplamaya çalışmayın. Size Trabzon yeter(!)

 

Akçaabat Hamam Çimeni…

Akçaabat’ın en eski sosyal alanları arasında yer alan ve Hamam Çimeni diye tabir edilen alana Akçaabat Belediyesi’nce bir iş merkezi yapıldı. 2 ayrı firmanın ihale yoluyla inşa ettiği iş merkezinin adına da geçmişte futbol oynanan, kutlamalar yapılan alan olan Hamam Çimeni adı verilerek bir şekilde bu alanın hatırası yaşatılmış oldu. Yaklaşık 10 milyona (10 trilyon) mal olan Hamam Çimeni’nde 100’den fazla iş yeri var. İşyerlerinin birçoğu daha önce bu alanda işyerleri olan kiracılara yeniden verildi. Bazı işyerleri ise uçuk rakamlar ile vatandaşlar tarafından kiralandı. Buraya kadar her şey tamam. Asıl bundan sonra ne olacağı merak konusu. Bu mekânda işyeri açan her girişimcinin amacı muhakkak ki para kazanmak olacak. Ancak işyerlerinde kimin ne iş yapacağı bir standart getirilmediğinden, yan yana birçok lokanta çarşıda açılmaya başladı. Her köşe başında yiyecek ve içecek mekanı açılıyor. Üst katlarda bile cafe ve lokantalar açıldı. Umarız açılan bu işyerleri bir hayal kırıklığı yaşamaz.

Sessiz Şampiyon

Akçaabat…Akçaabat denilince akla köfteden de önce çamur balçığı olmuş sahalarda oynanan futbol yani Sebatspor gelirdi. Son dönemde yaşanan olumsuzluklar Akçaabat’ta sporu, futbolu bitirdi. Akçaabat Sebatspor yaşayacak derken farklı gelişmeler bunun da hayalden öteye gidemediğini gösterdi. Ancak şimdilerde futbol değil ama başka bir spor türü olan hentbol var. Akçaabat Tütünspor Hentbol Kulübü var. Akçaabat sokaklarına dev bayrakları asıldı. Sessiz bir şekilde devlere kafa tutarak Türkiye’nin en büyükleri arasına adını yazdırmaya çalıştı. Bizce başarılı da oldu. Mücadele ettiği kulüpler onlara göre maddi olarak çok daha iyi yerdeydi. Ancak yılmadılar, çalıştılar. Şimdi ise şampiyonluk yani süper lige çıkma mücadelesi veriyorlar. Akçaabat’ta birkaç kişinin haberi varken, Trabzon’da hiç kimsenin haberi olmadan. Şampiyon olmasa da Tütünspor Hentbol takımı gönüllerin şampiyonudur. Teşekkürler Tütünspor. Süper lig yolunda başarılar dileriz sana.

Büyükşehir ve Akçaabat

Trabzon’un en büyük 2. İlçesi Akçaabat olduğundan, hatta birçok ilden büyük olduğundan övünür dururuz. Gerçekte ise işler hiç bu şekilde değil.  Karşımızda bir Büyükşehir örneği var. Sahi kaç Akçaabatlı bürokrat var Büyükşehir’de, Akçaabat’la ilgili kaç projesi var Büyükşehrin? 1 sene oldu Akçaabat’a ne yapıldı? Bir de diğer taraftan olaya bakalım. Büyükşehir sadece Akçaabat Belediyesi’nin her ay tahsil ettiği yaklaşık 1 trilyon su parasını, her yıl tahsil ettiği 600 milyonluk reklam ilan parasını, alınan diğer vergileri ve bazı har(a)çların karşılığı yoksa başka ilçelere mi harcıyorsunuz. Akçaabat’la ilgili projeniz nedir? Biz bilmiyoruz, bilen varsa söylesin.

Yeni Mahalleliler Haklı mı?

Akçaabat gündemini uzun süredir meşgul eden Yeni Mahalle’deki 18 uygulamasında şuna karar 

besirli.jpg

verdik. Bu insanlar haklı. Neden mi? Ortahisar’da Kanuni Bulvarı inşası son sürat devam ediyor. Beşirli’nin üst kısımlarında yüksek katlı binalara istimlak edilerek yıkılıyor. Bu binaların yaşları 5-10 arasında. Aralarında bazı binalar 1 yıl önce yapılmış ve şu an yıkılıyor. 8 katlı bina 4 daire üzerine kurulu. Her daireye istimlak bedeli 350 bin lira ödeniyor muş. Yani bir yıl önce yapılan bir bina için devlet yaklaşık 11 milyon eski parayla 11 trilyon ödeniyor. Burada kimse çıkıp “yahu buradan yol geçeceği belli olduğu halde bu binanın buraya yapılmasına kim izin verdi” diye sormaz mı?. Buradan bakarsak Yeni Mahalle’deki vatandaşın yerine buraya verdiğinin paranın 10’da birini verseniz bu işi tatlıya bağlanırdı.

 

 

Aydın Bıyıklıoğlu

AK Parti’den 24. Dönem Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, siyasete girdiği gibi sessizce çıkmış gibi görünüyor. Sayın Bıyıklıoğlu’nun Akçaabat’ta neler yap(ama)dığını biliyorduk. Ankara’da nasıldı acaba. Bunun cevabını ise meclisteki kulis (Hürriyet Gazetesi) haberlerinden aldık.

Meclisin En Sessizi- Aydın Bıyıklıoğlu; Meclis’in en sessiz milletvekili olma unvanını kimseye 

biyiklioglu-001.jpg

bırakmaz. Genellikle kuliste ve Meclis bahçesinde yalnız oturmayı tercih eden, bölge milletvekilleriyle

 bile nadiren sohbet ettiği görünen, ceketini çıkarıp sandalyesinin arkasına asıp, beyaz gömleğinin kollarını sıvayarak önündeki kitap belge ve kâğıtlara gömülen Bıyıklıoğlu’nun genel görüntüsü ... “Benim burada ne işim var?” olarak özetlenebilir. Kürsüye dahi çıkmayan, siyasete geldiği gibi sessizce veda etti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum