KTÜ'de konferans

KTÜ'de konferans

KTÜ Tarih Kulübü tarafından “Fotoğraflarla Dünden Bugüne Selanik” konulu konferans düzenlendi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tarih Kulübü tarafından düzenlenen “Fotoğraflarla Dünden Bugüne Selanik” konulu konferans yapıldı.

KTÜ Kanuni Yerleşkesi, Nazım Terzioğlu amfisinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak KTÜ Öğretim Üyesi ve Tarihçi-Yazar Doç. Dr. Necmettin Alkan katılırken, üniversite öğrencileri ve öğretim üyeleri de konferansta yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu konferansta, ilk olarak KTÜ Tarih Kulübü Başkanı Murat Yılmaz açılış konuşması gerçekleştirdi. Yılmaz, “Uzun yıllar boyunca KTÜ’de tarih kulübünün olmayışı gerek öğrenciler gerekse üniversitemiz adına önemli bir eksiklikti. Bizler bu eksikliği fark edip harekete geçerek Tarih Kulübü’nü kurduk. Kulübümüz ümit ediyorum ki başta tarih bölümü olmak üzere üniversitemiz camiasına hayırlı olur” dedi.

Tarih bölümü adına konuşan Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Uğur Üçüncü ise, “Tarih Kulübü’nü kuran öğrenci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizlerin de destekleriyle Trabzon’da tarih bilincinin gelişmesi noktasında iyi işler ortaya çıkaracaklarından hiç şüphem yoktur” diye konuştu.

BİR TANE CAMİ YOK

Selanik ilinin fotoğraflarının yer aldığı sunuyla birlikte gerçekleştirilen konferansta Doç. Dr. Alkan ilginç ayrıntılara dikkat çekti. Osmanlı döneminden kalan tarihi yapılara gereken ilginin gösterilmediğine dikkat çeken Alkan, “Yüzlerce yıllık Osmanlı yapıları orada yok edilmiş durumda. Osmanlı döneminde onlarca cami bulunan şehirde bugün Türklerin ibadet etmeleri için cami yok. 50-60 kişinin girebileceği küçük bir dükkanda yalnızca Cuma Namazı kılınabiliyor. Bunun dışında toplu halde namaz kılınabilecek ne yazık ki hiçbir yer yok” ifadelerini kullandı.

AKÇAABAT'I İÇSELLEŞTİRMİŞ

Alkan, kendisinin gerçekleştirdiği Selanik gezisi sırasında, Yunanistan vatandaşı bir kişinin yanına gelerek sorduğu “Buraya nereden geldiniz?” sorusuyla başlayan ve aralarında geçen ilginç konuşmayı ise şöyle anlattı: “Selânik’te karşılaştığımız bir kişi nüfus mübadelesi sırasında dedesinin Trabzon’dan Yunanistan’a göç ettirildiğini söyleyip, Akçaabat’ı ve Trabzonspor’u bildiğini söyledi. O şahıs Akçaabat’ı içselleştirmiş ve ata toprağı olarak görüyor. Bize de ‘Buraları sakın unutmayın. Buralar sizin de vatanınız’ dedi. O vatandaşın bu yaklaşımı bizi hayli etkiledi.

”Konferansın sonunda konuşmacı Doç. Dr. Necmettin Alkan’a bir plaket takdim edildi.

konferans-(4)-copy.jpg

konferans-(2)-copy.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler