Koro'dan İlk Konser

Koro'dan İlk Konser

Akçaabat Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Akçaabat Kültür Park’ta bu sezonun ilk konserini verdi.

 Konser iki bölümden oluştu. Birinci bölümde Rumeli türküleri, ikinci bölümde ise Anadolu’nun çeşitli yörelerini kapsayan türküler yer aldı.

Konserin birinci bölümünde 13 türkü, ikinci bölümünde l6 türkü seslendiren koro 2 saat boyunca izleyicilere neşeli dakikalar yaşattı.

  

Konsere Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Dörtyol Belediye Başkanı Cevat Birinci, Şinik Belediye Başkanı Cemil Pehlevan, Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Parlayan, İl Genel Meclis üyesi İsmet Kırali, Mustafa Hikmet Eyüboğlu, Belediye Meclis üyeleri, MHP İlçe Başkanı Serkan Altuntaş, Esnaf Odaları Başkanı Yaşar Sivrikaya, Belediye TSM Koro Şefi Salih Kazancıoğlu, Özdemir Hafızoğlu, Okul Müdürleri, sivil toplum örgütleri ile ilçedeki diğer daire amirlerinin yanı sıra halkın büyük ilgisi vardı.

  

Konser sonunda Başkan Türkmen şu konuşmayı yaptı ve “Salonumuz yeni açıldı ama Belediyemiz Kültür Müdürlüğü son 10 günde izleyicilere birbirinden güzel ve kaliteli 3 program sundu. Şehrimizi bölgemizde, ülkemizde hatta dünyada kültürel ve sanatsal faaliyetlerle anılan bir yer yapmak için el ele vererek bunu hep beraber başarmalıyız dedi. İlçemizde Belediye ve diğer kurumlarca bu yönde güzel çalışmalar yapıldığını görüyorum. Daha sonra Koro şefi Serdar Pula bir çiçek takdim ettikten sonra katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Konser sonrası Başkan Türkmen, Koro şefi Serdar Pula bir çiçek takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat