Koray Aydın'la bir araya geldi

Koray Aydın'la bir araya geldi

Topsakal projelerinin kamuoyu tarafından sahiplenileceğini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçaabat Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Ali Topsakal, aday olduğu zaman açıklayacağı projelerin Akçaabatlılar tarafından benimseneceğini söyledi. Aday adaylık sürecini tüm hızıyla sürdüren Topsakal, geçtiğimiz hafta Trabzon'a gelen MHP'li heyetin programına katılarak, partisinin çalışmalarına destek verdi. MHP Trabzon Milletvekili ve eski bakan Koray Aydın'la da bir yemekte buluşan Topsakal, Aydın'a aday olduğu takdirde yapacağı çalışmalardan söz etti. 

Sivil toplum örgütleriyle de temaslarını sürdüren Topsakal, belediyenin yapması gereken en önemli çalışmalardan birinin de sanata vereceği destek olduğunu söyledi. Akçaabat'ın da köklü bir sanatsal geçmişe sahip olduğunun altını çizen Topsakal, "Akçaabat kültürü yalnızca köfteden, horondan ibaret değildir. Akçaabat'ın çeşitli mahallelerinde eskiden Ramazan ayında anne ve babalarımız ud çalarmış. Akçaabat'ın sanatçı kimliği çok eskilere dayanıyor fakat belirli dönemlerde yozlaşmıştır. Biz Akçaabat'ın gerçek kültürüne sahip çıkıp, onu günümüzde nasıl yaşarız, nasıl yaşatırız, çocuklarımıza bu emaneti nasıl devrederiz onun hesaplarını yapıyoruz. Bu konuda da projelerimiz var. Akçaabat  çok büyük sanatçılar çıkartmış, Türkiye genelinde kamuoyuna mal etmiş bir ilçedir. Bu konuda sanata, sanatçıya olan desteğimiz tam olacaktır" dedi.

"Kültür ve sanat olmadan yalnızca sanayi veya ekonomik anlamda yapılacak yatırımların hiç bir şey ifade etmeyeceğini en iyi bilenlerden birisiyim" diye konuşan Topsakal sözlerini şöyle sürdürdü: "O yüzden Akçaabat'ı tümüyle ele alıp; sanatı, kültürü, ekonomisiyle halkın sosyal hayatının daha ileri gitmesi noktasında ne gerekiyorsa ekiplerimiz, projelerimiz bu yönde olacaktır. Birçok projeyi de oluşturmuş durumdayız. Ancak konuşmak için henüz erken, adaylık sürecine girdiğimiz zaman Akçaabatlı gerçekten projelerimizin farkını görecek ve aynı zamanda yapılabilir olduğunu anlayacaktır. Hayal satmayıp, umut tacirliği yapmayacağız. Ortaya koyduğumuz projenin fizibiletisinin yapılmış olduğunu tüm Akçaabat kamuoyu kabullenecek ve bizi sahiplenecek."

topsakalkoray.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset