Kooperatif Kuruldu

Kooperatif Kuruldu

Ulaşımda büyük sıkıntıların yaşandığı Yıldızlı TOKİ- Trabzon hattı için düğmeye basıldı ve SS Yıldızlı Trabzon, TOKİ, Yeşiltepe Otobüsçüler ve Minibüsçüler 1 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi kuruldu.

Ulaşımda büyük sıkıntıların yaşandığı Yıldızlı TOKİ- Trabzon hattı için düğmeye basıldı ve SS Yıldızlı Trabzon, TOKİ, Yeşiltepe Otobüsçüler ve Minibüsçüler 1 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi kuruldu. Kooperatif Başkanı Hakan Can, “Sıfır araçlarla TOKİ konutlarına huzurlu ulaşım imkânı sağlayacağız” biçiminde konuştu. 

Akçaabat Yıldızlı Beldesi'nde bulunan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konutlarında yaşayan vatandaşların yaşadığı ulaşım sorununu çözmek için yöredeki şoförler harekete geçti ve kooperatif kurdu. SS Yıldızlı Trabzon, TOKİ, Yeşiltepe Otobüsçüler ve Minibüsçüler 1 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi adıyla kurulan kooperatifin başkanlığına ise Hakan Can getirildi.

Kooperatif Başkanı Can, TOKİ- Trabzon ulaşım hattında yaşanan sıkıntıları çözmek için harekete geçtiklerini belirterek, “Şu anda bu hatta yaşanan sıkıntılar için valilik, Yıldızlı belediyesi ve emniyete verilen 2 bin civarında şikayet dilekçesi var. Bu sorunları çözeceğiz ve sıfır araçlarla TOKİ konutlarına huzurlu ulaşım imkanı sağlayacağız. İlk etapta 10 adet 20 kişilik sıfır servis aracımızın siparişini verdik. Başlatmayı düşündüğümüz uygulama ile bundan önce ayakta bin bir güçlükle seyahat eden vatandaşlarımız artık oturarak seyahat edecek. Kalkışlar 10 dakika arayla olacak ve ortalama varış süresi 15 dakikaya inecek” dedi. 

Başkan Can, konuyla ilgili Trabzon İl Trafik komisyonu'na müracaat ettiklerini ve komisyonun burada yaşanan sıkıntılardan da haberdar olduğunu belirterek, “Sadece TOKİ konutlarında yaşayan 2 bine yakın vatandaş değil, yöre halkının da bu anlamda ulaşım sıkıntısı çözülmüş olacak. Biz kooperatif olarak sağlıklı, düzenli ve güvenli bir taşımacılığı amaç edindik. Vatandaşlarımız da Yıldızlı belediye başkanımız da, işi bilen ve bu işte uzman olan kişiler tarafından gerçekleştirilen bu oluşumdan memnun olacaklardır” biçiminde konuştu.

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler