Konya'da Trabzon’u temsil etti

Konya'da Trabzon’u temsil etti

Konya'da Trabzon’u temsil etti

“81 İlden 81 Öğretmen Projesi” kapsamında Şeb-i Arus törenlerinde Trabzon’u temsil etti

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen “81 İlden 81 Öğretmen Projesi” kapsamında, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şeb-i Arus etkinlikleri haftasında, 81 öğretmene ve Bakanlık yetkililerine ev sahipliği yaptı. İlimizi temsilen Şeb-i Arus törenlerine, Abdullah Fazıl Ağanoğlu İlkokulu öğretmeni Hüseyin Eyüpoğlu gönderildi.

10 Aralık 2016 günü gerçekleşen program, bilgilendirme toplantısı ile başladı. Bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy yaptı. 81 ilimizden gelen misafirleri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Gürsoy, Konya’nın geçmişten bugüne kadar çok önemli isimlerin yetiştiği bir yer olduğuna değindi. Hz. Mevlana’nın “Gözle bakarsanız gözü, gönülle bakarsanız özü görürsünüz” sözüne vurgu yaptıktan sonra, öğretmenlerin gönüllere hitap ettiklerini söyledi. Öğretmen arkadaşlarımızın şehirlerine döndükten sonra Konya’nın ve Hz. Mevlana’nın selam ve sevgilerini götürmelerini de istedi.

Konuşmaların ve misafir öğretmenlere protokol tarafından Konya'yı temsil eden çeşitli hediyelerin takdimedilmesinin ardından toplantı sona erdi.

Törenlere katılan Hüseyin Eyüpoğlu, Konya seyahati ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Şeb-i Arus törenlerinden sonra katılımcılar öğretmen olduğu için Konya Bilim Merkezine gittik. Bilim merkezinde interaktif sergilerle birlikte eğitim birimleri, Türkiye’nin en büyük Planetaryumu, Gözlem Kulesi ve mini Selçuklu maketleri yer alıyor. Türkiye’nin TÜBİTAK tarafından desteklenen ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi bilimi; akıcı, pratik ve toplumun anlayacağı bir üslupla tanıtıp sevdirmeyi ilke ediniyor. Yediden yetmişe insanımızda merak duygusunu uyandırarak ziyaretçileri bilimin engin ufuklarında yeni keşif yolculuklarına çıkmayı hedefliyor. Konya Bilim Merkezi, bilim dünyasında eğlenceli bir gezi.

Bu gezinin ardından şehrin tarihi ve turistik yerlerini ve en son Mevlana Müzesi’ni gezdik. Akşam saat 20.00’da başlayan Şeb-i Arus etkinliğine katıldık. VİP koltuklardan programı seyretmek de pek güzelmiş gerçekten. Dünyanın her yerinden katılımın, üç dilden takdimin yapıldığı güzel bir gün yaşadık. Milli Eğitim Bakanlığı’na, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Akçaabat Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve çalıştığım Abdullah Fazıl Ağanoğlu İlkokulu Müdürlüğü’ne, Trabzon’u temsile beni layık gördükleri için minnettarım.”

konyada-trabzon’u-temsil-etti.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler