Konutlar Tamamlanmak Üzere

Konutlar Tamamlanmak Üzere

Sarıtaş Mahallesi’nde yapımı devam etmekte olan Toplu Konut Uygulamasında son aşamaya gelindi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’nca, Sarıtaş Mahallesi’nde yapımı devam etmekte olan Trabzon Akçaabat Toplu Konut Uygulamasında son aşamaya gelindi. Konutların iç kısımlar tamamen bitirildiği ve çevre düzenlemesinin ise büyük ölçüde tamamlandığı görüldü.

Öte yandan Toki konutların satışına devam ediyor. Satışa sunulan 66 adet konuta 64 adet daha konut eklenerek müracaat süreleri uzatıldı.
Kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile 21 Ocak 2008 tarihinde açık satış yöntemiyle satışı sunulan konutların 31 Mart 2008 olan son başvuru tarihi 30 Haziran 2008 tarihine kadar uzatıldı.
63.124 YTL’den başlayıp 97.763 YTL’ye kadar olan fiyat ve 96 aydan başlayıp 120 aya kadar uzanan vade seçenekleri ile satışa sunulan 130 konut için Türkiye Halk Bankası’nın şubeleri sözleşme imzalamaya yetkili kılındı.
Konut alıcıları, tercih ettikleri satış bedelinin %40, %30, %20 oranındaki peşinat miktarını 21/01/2008-30/6/2008 tarihleri arasında T.Halk Bankası A.Ş.’nin şubelerine yatırarak gayrimenkul satış sözleşmesini imzalayabilecekler. Alıcılar için peşinat seçeneklerine göre, %40 peşinat oranı için 120 ay, %30 peşinat oranı için 108 ay ve % 20 peşinat oranı için 96 ay olacak şekilde vade sayısı da belirleyen TOKİ, %40 peşinat seçeneği için %20 oranında, %30 seçeneği için %15 oranında indirim uygulayacak.
TOKİ, sözleşme tarihinden itibaren 24 ay sonra teslim edilecek olan konutlardan almak isteyenlerden “Kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir konutun bulunmaması, daha önce TOKİ tarafından satılmış bir gayrimenkule sahip olmamış ve daha önce TOKİ’den kredi almamış olmaları” şartlarını arıyor.
Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı dikkate alınarak TOKİ tarafından belirlenecek oranda artırılacak olan konutlar için ilk taksit ödeme tarihi sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olup, ilk 6 aylık dönemsel artış Temmuz 2008 tarihinden itibaren başlatılacak. Peşinat miktarının düşülmesinden sonra borç bakiyesi vade boyunca aylık taksitler halinde tahsil edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler