Konuk Yazar Bektaşoğlu

Konuk Yazar Bektaşoğlu

Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan bektaşoğlu yazdı

 

ANKARA’DA AKÇAABAT

Akçaabat Belediyesi olarak bu yıl 21-24 Şubat 2013 tarihinde hem Ankara hem de İstanbul’da eş zamanlı olarak düzenlenen “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri”nin ikisine de katıldık.

 Her iki ilde de düzenlenecek olan etkinlikler için gerekli çalışmaları iki ay önceden mesai arkadaşlarımla birlikte tamamladık. İstanbul Feshane Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcımız Osman Parlayan’ın sorumluluğunda bir ekiple, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’ndeki etkinliliğe de benim sorumluluğumdaki bir ekiple katıldık.

 Ankara’da yapılan “Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’nde belediye olarak özel bir stant yaptırdık. Standa gelen misafirleri Kaymakamımız Abdul Rauf Ulusoy ve Belediye Başkanımız Şefik Türkmen’le birlikte görevli arkadaşlarımızca ağırladık

 Ankara’da büyük emekle açtığımız stantta tarihi, kültürü, turizmi ve folklorik değerleriyle şirin ilçemiz Akçaabat’ı tanıtan fotoğraflar, Orta Mahalle evlerinin maketleri ile Akçaabat’ı her yönüyle anlatan (Türkçe-İngilizce) dergi, afiş, tanıtım cd’leri, kitap, bülten ve Akçaabat Yeni Haber Gazetesi’nin son beş sayısından oluşan gazeteler yer aldı.

Etkinlikte, davul zurna ve horon ekibinin yanı sıra Belediyemiz Türk Halk Müziği Korosu’ndan Serdar Pul ve Muharrem Gaydan tarafından bu yıl ikinci defa yapılan canlı müzik dinletileri ziyaretçiler tarafından oldukça beğenildi. Geçen yıl başlattığımız bu uygulama Trabzon Vakfı tarafından da beğenilmiş olacak ki bu yıl etkinliğin üçüncü günü, l6.45-17.45 saatleri arasında Serdar Pul, Muharrem Gaydan, Ömer Gaydan ve Faruk Şahin’den oluşan grubumuz ana sahnede bir konser verdi.

Standımızda Akçaabat un helvası, dört gün boyunca misafirlere ikram edildi. Akçaabat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan gümüş işlemeli el sanatları ürünleri sergilenerek misafirlerin beğenisine sunuldu.

Güzel ilçemiz Akçaabat, adına yakışır bir şekilde ağırladı tüm stant ziyaretçilerini. İnsanların gülen gözleri, memnuniyet belirten ifadeleri ve özellikle Akçaabat Belediyesi standının itina ile hazırlanmış görüntüsü ve insanların “Atatürk Kültür Merkezi’ndeki en güzel, stant” şeklindeki ifadeleri hem Kaymakam Bey’in hem de belediye olarak bizim çok hoşumuza gitti doğrusu.

İster Trabzon, ister Ankara, ister İstanbul... Neresi olursa olsun, şu bir gerçek ki vatandaşların horon ve horon müziğine karşı ayrı bir sevgisi, ayrı bir özlemi var. Dört gün boyunca Sinan Güneysu ve Ömer Gaydan tarafından çalınan davul zurna eşliğinde omuz omuza horon oynandı. Horona tutkulu vatandaşların özlemleri, belediyemizin standında giderildi doğrusu.

Belediyemiz Halkoyunları Ekibi geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da canlı performanslarıyla göz doldurdu. Ayrıca bu yıl Koryana Köyü Otantik Halkoyunları Grubu etkinliklere davet edildi. Grup, hem belediyemizin standında hem de ana sahnede gerçekleştirdiği gösterileriyle etkinliklere ayrı bir renk kattı. Belirli bir yaşın üzerindeki bu grubu tebrik ediyorum.

Bu yıl etkinliklerin son iki günü bir hayli kalabalık oldu. Havanın da iyi olması dolayısıyla tüm Ankara, Atatürk Kültür Merkezi’ne akın etmiş gibiydi adeta. Gözlemlerimize göre Trabzon Etkinlikleri artık oradaki mekâna sığmıyor. Gelen ziyaretçiler kalabalıktan ötürü stantları rahat bir şekilde gezemiyor. Ama şu da bir gerçek ki, sadece koridorda yürümek bile oradaki atmosferin güzelliğine kapılmış ziyaretçileri mutlu ediyor.

Temsil ve tanıtım yönünden her iki ilimizde de başarı sağladığımıza inanıyorum.

Ankara ve İstanbul’daki etkinliklerde öncelikle bizlere her türlü desteği sağlayan Belediye Başkanımız Sayın Şefik Türkmen başta olmak üzere dört gün boyunca bizi hiç yalnız bırakmayan Kaymakamımız Sayın Abdul Rauf Ulusoy’a, bizlere göstermiş oldukları yakın ilgi ve desteklerinden ötürü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Akçaabatlı Mehmet Baş’a, Ankara Akçaabatlılar Derneği Başkanı Ahmet Can Pepe’ye, Ankara Akçaabat Horon Derneği Başkanı Yusuf Altunbaş’a, Akçaabatlı İşletmeciler Cemil Usta’ya, Saray Köfte’ye, Çelik Kardeşler’e ve Kırandi Döner’e teşekkür ediyoruz. Ayrıca etkinliklere katılan tüm devlet büyüklerine, milletvekillerine, bürokratlara, siyasi parti mensuplarına, yerel ve ulusal basın kuruluşlarına, özellikle standımıza gelerek bizleri onurlandıran, merhaba deyip hatıra fotoğrafı çektiren Trabzonlu, Akçaabatlı hemşerilerimize ve Ankara halkına teşekkürlerimi sunuyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat