Kongrenin Ardından

Kongrenin Ardından

AK Parti Kongresinde Neler Oldu. Cumur Kime Hakkımı Helal Etmem Dedi. Video Haber

 

AKÇAABAT AK Parti İlçe Kongresi’nde beklenmeyen gelişme yaşandı. Parti Genel Merkezi mevcut ilçe başkanı Osman Çavuş'un mevcut yönetim listesinde olamayacağını beyan edince  geceyarısı 2. liste çıktı. Eski milletvekili Mustafa Cumur, “2 arkadaşımızı biraraya getirmek için uğraşmayanlara yazıklar olsun” diyerek Günnar’ı eleştirdi. Cumur ayrıca, milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu’na ilginç sözler sarfetti. Genel kurul sonunda 228 oy alan Ahmet Ziya Öztürk ilçe başkanı seçilirken, Av. Erkut Küçük 124 oyda kaldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Teşkilatı’nın 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut başkan Osman Çavuş’un aday olmadığı kongrede yapılan seçimlerde Ahmet Ziya Öztürk ile Erkut Küçük yarıştı.



Saray Restaurant Düğün Salonu'nda yapılan kongrenin divan başkanlığına AK Parti Ordu Milletvekili ve Trabzon Koordinatörü İhsan Şener seçildi. Kongreye Trabzon Milletvekilleri Prof.Dr. Aydın Bıyıklıoğlu ve Safiye Seymenoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, eski Milletvekili Mustafa Cumur, il başkanı Adnan Günnar, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, belediye başkanları, ilçe başkanları, il genel ve belediye meclisi üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.


GENEL MERKEZE SERT ELEŞTİRİ
Kongrenin açılış konuşmasını yapan ilçe başkanı Osman Çavuş, genel merkezi eleştirerek, çift liste çıkmasındaki sorumluluğun genel merkeze ait olduğuna dikkat çekti. Çavuş, "Siyasi partiler demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Demokrasi dediğimizde aklımıza partiler, seçimler gelir. Başkanlık adayıyla ilgili ismi geçen 6 arkadaşımızla birlikte kahvaltı yaptık, basını birlikte ziyaret ettik, Ankara’ya birlikte gittik. Çok güzel bir birliktelik vardı. Bugüne kadar Akçaabat’a girmeyen fitne ve fesat ne yazık ki dün Akçaabat’a girdi. Bugüne kadar girmedi. Bizi gütmek isteyenlere güdülmedik. Dün akşama kadar ne olduysa oldu. Dediler ki Osman Çavuş yönetimde olabilir. Duyduk ki genel merkezin bir prensibi varmış. İlçe yönetiminde olamayız. İl yönetiminde olabilirsiniz. Akçaabat’ta AK Parti’nin iki liste çıkmasından son derece memnuniyetsizim. Ekibimizin güç oranı yüzde 50’ye düşecek. Bizi 3 ay idare edebilirlerdi. 3 ay daha ilçede çalışabilirdik. Bugün burada çift liste çıkıyorsa, ayet değil hadis değil, Genel Merkezin prensip kararından dolayı çıkıyor" diye konuştu.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, ülkedeki kalkınmanın hızlandığını ve önemli yatırımların yapıldığını belirtti. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, salonda bir Akçaabat, bir Trabzon, bir ülke ve bir insan birlikteliği olduğunu ifade etti.

GENEL MERKEZİN KARARINI SAVUNDU
İl Başkanı Adnan Günnar ise adaylığı konuşulan 6 adayla birlikte Ankara’ya gittiklerini hatırlatarak, "İstişare birincil şarttır. Akçaabat bu istişareye uymuştu. İlçe başkanımız Osman Bey’i aradım. Ankara’dan çağırıyorlar. Başkanlık için kimin ismi geçiyorsa al gel dedim. Akçaabat’tan 6 arkadaşımızla beraber Ekrem Erdem ağabeyimizin yanına gittik. Bu 6 arkadaşımız da, ‘kim ilçe başkanı olacaksa olsun biz onunla birlikteyiz. Yazı tura atmaya da razıyız’ dediler. Neticede Ahmet Ziya Öztürk ismi üzerinde karar verildi. Bu kardeşimiz de istişarelerini gerçekleştirdi. Yönetim hazırlanırken sorumluluk ilçe başkanındır. Ben kesinlikle bir öneride dahi bulunmadım fakat önerilerin kapılarını da kapat demedim. Bu listeden dolayı Erkut kardeşim ben de adayım dedi. Adaylara başarılar diliyorum" diye konuştu.

CUMUR ÇOK SERT KONUŞTU
Eski Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, elindeki 1 nolu üye kartını göstererek, "Benim geride bırakacağım en önemli servettir" dedi.

Akçaabat teşkilatlarının Trabzon’un hep motor gücü olduğunu belirten Cumur, "Birlik ve beraberlik kapı arkalarında yapılmaz arkadaşlar. Akçaabat’taki birlik ve beraberliği sağlayacak olan buradaki delegedir. Biz Akçaabat olarak her şeyi yaptık ama iki arkadaşımızı bir araya getiremedik. Getirmek için uğraşmayanlara yazıklar olsun" şeklinde konuştu.

HAKKIMI HELAL ETMEM
Cumur, isim vermeden Akçaabatlı Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu’nu eleştirerek, "Biz diyoruz ki beraber koşalım. Ama maalesef bakıyorsunuz Akçaabat Anadolu Lisesi başka tarafa kaydırılmış. Yollar niçin durdu. Sera Gölü’nün 1 trilyonluk ödeneği gitmiş. Kabul edemem arkadaşlar. Çünkü ben onları almak için ne zahmetler çektim. Milletvekillerimiz burada. Ben size hakkımı helal etmiyorum, açık söyleyeyim etmem. Bu yatırımları buraya getirmezseniz. Seçilen çok değerli kardeşlerimiz var. Pırıl, pırıl. Acemi olabilirsiniz ama takip edeceksiniz kardeşim, takip edeceğiz. Ben geceleri uyuyamıyorum. O yatırımlar için ben ne kadar uğraştım" dedi.

KENDİ İSTEĞİMLE
SİYASETE GİRMEDİM


Cumur’un eleştirilerinden sonra kürsüye gelen Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu ise kendi tercihi ile siyasete girmediğini belirterek, "Benim söylediğim sözlerin manası gelecek zamanlarda anlaşılır. Ben biraz değişik bir insanım. Ben kendi isteğimle siyasete girmedim. Ben manevi bir mesuliyet için bu siyasete girdim. Beni tanıyanlar bilir. Ben siyasi bir partinin kapısının önünden bile geçmedim. Ben böyle bir durumdayım. Peki, nerden kaynaklanıyor bu sır. Valla ben söyleyemiyorum. Zaman söyleyecek. 2014’ü ve 2019’u bekleyelim göreceksiniz" dedi.

YATIRIMLARI TAKİP EDİYORUZ
Bıyıklıoğlu, Akçaabat’taki yatırımlarla ilgili gerekli takibi yaptığını ifade ederek, "Milletvekilimiz Mustafa Cumur’a çok teşekkür ediyorum. Akçaabat’ta çok emeği var. Öğretmen okuluyla ilgili bilgi notunu milli Eğitim Bakanımıza verdim. Yatırımdaki projeleri henüz açıklamadıklarını bana söyledi. Diğer yatırımları da takip ediyoruz. Ancak yatırımlar ekonomiye bakıyor. Akçaabat Organize Sanayi Yolu’nun projesi ihaleye çıktı. Biz samimi insanlarız" şeklinde konuştu. Bıyıklıoğlu, başkan adaylarıyla ilgili bir tercihte bulunmadığını da belirterek, "Adaylık çalışmaları yapılırken ilçe başkanımız da genel merkezimiz de bana sordu. Benim için fark etmez dedim. Teşkilat kimi istiyorsa ben de onu isterim dedim. Açıkça söylüyorum. Ben kim olursa olsun onunla çalışırım. Benim makamda gözüm yok" biçiminde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Siyaset