Konaklar İhaleye Çıkıyor

Konaklar İhaleye Çıkıyor

Konaklar İhaleye Çıkıyor

Tarihi Ortamahalle’de restore edilen konaklar ihaleye çıkıyor.

Akçaabat Belediyesi tarafından tarihi Ortamahalle’de restore edilen iki tarihi konak 3 yıllığına kiraya verilecek.

Orta Mahalle Sırt Sokak’ta bulunan lokanta, kafeterya ve 10 odalı konaklama binasından oluşan Kânoğlu Konağı ile yine aynı sokakta bulunan lokanta, kafeterya ve 14 odalı 2 konaklama binasından oluşan Mehmet Efendi Konağı 30 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilecek ihale ile kiralanacak.

Başkan Türkmen, amacımız Akçaabat ve bölge turizminde katkı sağlamaktır.

 

Konuyla ilgili Aa muhabirine açıklamalarda bulunan Akçaabat belediye başkanı Şefik Türkmen, Tarihi Ortamahalle’de restore ettikleri binaların insanlara örnek olmasını amaçladıklarını belirtti. Başkan Türkmen “Ortamahalle geçmiş mimari dokusunu taşıyan bizim için önemli bir yer. Bu alanın hem korunması hem de işlevlendirilmesi lazım. Öncelikle evler içerisinde oturan insanların bu evlere sahip çıksın istiyoruz. Bizim bu alanda yaptığımız restorasyon çalışmalarının örnek teşkil etmesin içindir. Restore ederek hem kendileri otursun, hem de bölgenin insanı oralardan istifade etsin. Dışarıdan gelen yerli ve yabancı turisler istifade etsinler istiyoruz.

Bu alan Türkiye’de toplu olarak korunabilen ender yerlerden birisi. Türkiye’de çok bilinen Safranbolu ve Beypazarı evleri var. Ortamahalle’de onlardan biri. O nedenle biz Ortamahalle’ye önem veriyoruz ve bu alana yatırım yapıyoruz” dedi.

Kiraya çıkacak olan 2 konakta 24 oda bulunduğunu ifade eden Başkan Türkmen “kiraya verilecek olan konaklarda insanların hem yemek ihtiyaçları hem de konaklama ihtiyaçları düşünüldü. Bu tarihi mekanlarda konaklamak isteyen, o günün nostaljisini yaşamak isteyenler için güzel bir ortam oluşturuldu. Bu konaklar, Akçaabat’ın gelenek ve göreneklerini yaşayabilecek, yemeklerini yiyebilecek alanlardır.  İyi bir işletmecinin bu konakları alarak bölge turizmine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

3 Yıllığına kiralanacaklar

Encümen huzurunda gerçekleştirilecek ihalede Kânoğlu Konağı yıllık 25 bin liradan, Mehmet Efendi Konağı da yıllık 45 bin liradan 3 yıllığına ihaleye çıkartılacak. Aynı alanda bulunan Timurcular Konağı’nın işletmesinin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Akçaabat Belediyesi tarafından yürütüleceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler