Komşuya Kamera Davası

Komşuya Kamera Davası

Akçaabat ilçesi Adnan Menderes Caddesi üzerinde bulunan Çağla Köfte salonunun sahibi, dükkanının yan tarafındaki komşu restoran için "gizli çekim ve dinleme yapıyor" şikayetinde bulundu.

 

Akçaabat’ta komşu iki köfte salonu arasında yaşananlar komşunun artık komşudan emin olmadığını ortaya çıkardı. Çağla Köfte’nin sahibi hemen yan komşusundan kendisini gizli çektiği ve dinlediği gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Müşteri Tespit Etti

Çağla Köfte sahibi Erkan Parlayan, “Biz yıllardır burada hizmet veriyoruz. Komşum kamerasını benim dükkanıma doğru taktırmış. Kameranın yanında bir de ses sistemi var. Müşterim dinlendiğinden şikayetçi olunca anladık” dedi.

Gizli Dinleme Yapılamaz

Kameranın yanına dinleme cihazı takılmasının yasal olmadığını belirten Parlayan, konuyu mahkemeye taşırken, “Araştırdım ve ses kaydedilmesi için işyerinin camına, ‘Bu işyerinde dinleme yapılmaktadır’ yazılı bildirim yapılması gerekirdi” dedi.

Komşu Konuşmak İstemedi

Komşusu dinlediği ve izlediği iddia edilen Yayla Köfte Salonu işletme yetkilisi Tekin Bayrak ise olayın adliyeye intikal ettiğini hatırlatarak, bu konuda konuşmak istemediğini söyledi. Bayrak, ”Söyleyeceklerimi adli makamlarda söyledim” dedi.

Akçaabat ilçesi Adnan Menderes Caddesi üzerinde bulunan Çağla Köfte salonunun sahibi Erkan Parlayan, dükkanının yan tarafındaki komşu restoran için "gizli çekim ve dinleme yapıyor" şikayetinde bulundu. Yan yana olan iki dükkan arasında yaşanan olayla ilgili açıklama yapan şikayetçi Erkan Parlayan,"Biz yıllardır burada hizmet veriyoruz. Yan tarafımızdaki lokanta sahipleri, benim dükkanıma doğru kamera taktırmış. Kamera her iş yerinde olduğu gibi bizde de var. Fakat 2 gün önce takmış olduğu kameranın yanına ses sistemi de takmış olduğunu biz fark etmedik. Müşterilerimden biri yemeğini yerken kamerayı ve ses sistemini fark ederek beni çağırdı. Müşterim bana " bu ne demek, niye bizi dinliyorsunuz" diye sorunca cevap veremedim. Bende müşterim gittikten sonra karakola giderek şikayetçi oldum. Kanunu araştırdım, yaptığı yasal bir durum değil. Ses kaydedebilmesi için işletmenin duvarına veya canıma "bu işyerinde kamera ve ses kaydı vardır" yazılı afiş asması gerekirdi. Karakoldan sonra da Akçaabat Savcılığı’na giderek şikayetimi onlara da bildirdim" dedi.

Yayla Köfte Salonu’nun sahibi Tekin Bayrak ise şöyle konuştu; "Konu yargıya taşındı. Bende gittim ifademi verdim. Konu adli boyuta taşındığı için konuşmak istemiyorum."

Kaynak: Günebakış Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler