Kömen Dergisi Hocalı'yı Andı

Kömen Dergisi Hocalı'yı Andı

Kömen Dergisi Trabzon Temsilciliği tarafından, Hocalı Katliamı Trabzon'da lanetlendi.

 

Ermenistan’ın Azerbaycan’ın Karabağ Bölgesi’ni işgali ve bu işgal sırasında yaşattığı katliam Trabzon’da da unutulmadı. Türkiye’nin birçok yerinde unutulmayan Hocalı Katliamı 21. Yılında Trabzon Meydan Parkı’ndaki Atatürk Alanı’nda yapılan basın açıklamasıyla hatırlandı. 

Kömen Dergisi Trabzon Temsilciliği tarafından düzenlenen basın açıklamasında Azerbaycan’ı işgal eden Ermenistan kınanırken, katledilen çok sayıdaki Azerbaycan Türk’ü de anıldı. Ellerinde “Hocalı için, adalet için” şeklinde pankart tutan ve sık sık “Tek millet, iki devlet Karabağ’a adalet” şeklinde slogan atan grup adına açıklama yapan Kömen Dergisi Trabzon Temsilcisi Murat Yılmaz, “Tek suçları Türk olmak olan bu insanlar, işte bu Moskof beslemesi Ermeniler tarafından gözleri oyularak, kafa derileri yüzülerek, diri diri toprağa gömülerek soykırıma uğratılmış, hamile kadınların karnı yarılmış, annelerin gözü önünde çocuklarının uzuvları kesilerek işkenceyle şehit edilmişlerdir” dedi. 

Bundan 21 yıl önce, 25 ve 26 Şubat 1992’de arkasına Rusya gibi dünya devletlerini almış Ermeniler’in, Karabağ'ı adım adım medeni geçinen bütün âlemin gözlerinin önünde işgal ettiğin ifade eden Yılmaz, “Ermenlier, Hocalı’ya saldırmış ve 613 soydaşımızı kalleşçe şehit etmiştir. 500 kadar Karabağ Türk'ünü ağır yaralı halde ölüme terk eden Ermeniler, bin 275 kandaşımızı da rehin almıştır. Karabağ'ın işgali esnasında, özellikle Şuşa'daki Türklüğün en kıymetli eserlerinin bulunduğu 22 müze, milyonlarca kıymetli kitabın bulunduğu 927 kütüphane, sayısız arkeolojik abide ve türbe gözü dönmüş katil Ermeniler tarafından talan edilmiştir. Bir kaç gün içerisinde, bütün insanlığın, bütün Türk Dünyası'nın gözleri önünde insanlık tarihinin en adi cinayetleri, en rezil tecavüzleri, en hunhar katliamları gerçekleştirilmiş; fakat ordular besleyen, marşlar söyleyen bütün bir Türklük suspus seyirci kalmıştı” diye konuştu. 

Müslümanlıktan dem vuran İran’ın bile Ermenilere ikmal yollarını kapatmayarak destek verdiğini kaydeden Yılmaz şöyle konuştu: “Bugün tek Ermeni'nin burnu kanasa dünyayı ayağa kaldıran, işgalci Ermeni'yi hatırlı misafir gibi besleyen, Türklüğün akan kanına pis ayaklarıyla basarak yaşayan bütün herkesi ve Türklüğe diş bileyenleri siz Türklük sevdalılarına ve aziz şehitlerimize şikâyet ediyoruz.” Diğer yandan 2 gün önce Ankara’da Hocalı Katliamı’nı anmak için fotoğraf sergisi açan ve içlerinde bayanların da yer aldığı gruba çok sayıda illegal komünist örgütlerin saldırdığını iddia eden Yılmaz, “Türkiye’nin Başkentinde sırf Türkleri savunduğu için bir Türk saldırıya maruz kalıyorsa ortada yanlış giden bir şeyler var demektir. Sözde insaniyetperver bu güruhun gerçekleştirdiği alçakça saldırıyı kınıyor, yaralanan kardeşlerimize de geçmiş olsun dileklerimizi buradan iletiyoruz” şeklinde konuştu. Grup, açıklamanın ardından dağılırken, gruba MHP Trabzon eski il Başkanı Nihat Birinci ve 12 Haziran seçimlerinde MHP'den Milletvekili adayı olan Nurcan Yazıcı da destek verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler