Köfteye Zam Geldi

Köfteye Zam Geldi

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası(TTSO) dün gerçekleştirdiği meclis toplantısında üyelerinden gelen talep üzerine tarife taleplerini görüştü.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası(TTSO) dün gerçekleştirdiği meclis toplantısında üyelerinden gelen talep üzerine tarife taleplerini görüştü.  TTSO üyelerinin talebi doğrultusunda Akçaabat Köftesi’nin servis fiyatı 55 TL’den 70 TL’ye yükseltildi. Akçaabat köftecilerinin bu zam talebine TTSO Meclis Üyesi Edip Sevinç sert tepki gösterdi. Köfte ve ete fahiş oranda zam yapıldığını ifade eden Sevinç, “Böyle bir zam var mı? İnsanlar elini vicdanına koysun. Zammı görüşen komisyon bu seviyedeki bir zam oranına nasıl ‘evet’ der anlamak mümkün değil” şeklinde konuştu.

Tarife taleplerinin önce ilgili komisyonda daha sonra da TTSO Yönetim Kurulu’nda görüşülerek onay aldığı belirtildi. Kesin kabul için TTSO Meclisi’ne gelen tarifeler tartışmalara neden oldu. Edip Sevinç’in tepkisi üzerine meclisi yöneten Adnan Sağlam komiteden ya da yönetim kurulundan herhangi birinin konuyla ilgili olarak meclise bilgi vermesini istedi. Ancak ne komiteden ne de yönetimden hiç kimse Akçaabat köftesine ve ete yapılan bu zamla ilgili bilgilendirmede bulunmadı.

Yeni yapılan zamlardan sonra Akçaabat köftesi ve et fiyatları şu şekilde oluştu:

Pişmiş köftenin kilogramı 55 TL iken 15 TL yükseltilerek 70 TL olarak belirlendi.

Dana pirzola etin kilogramı 70 TL iken 20 TL yükseltilerek 90 TL olarak belirlendi.

 Kuzu pirzola etin kilogramı 70 TL iken 15 TL yükseltilerek 85 TL olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler