Köfteciler Bir Araya Geldi

Köfteciler Bir Araya Geldi

Akçaabatlı köfteciler Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın koordine ettiği toplantıda bir araya geldi.

koftecilerden-guc-birligi2.jpg

 

ESNAF ODASI ORGANİZE ETTİ

100 yıla uzanan bir tarihi olan ve 31 Temmuz 2008 tarihinde Türk Patent Enstitüsü tarafından “coğrafi işaret tescili” yapılan Akçaabat köftesinin ilçe dışında da tanıtımını aktif şekilde sağlayan ünlü köfte ustalarımız, Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın koordine ettiği toplantıda bir araya geldi.

 

5 KÖFTECİMİZ KATILDI

 

Oda Başkanı Yaşar Sivrikaya’nın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Nihat Usta Köfte Salonu’nun sahibi Nihat Aydın, Cemil Usta Köfte Salonu’nun sahibi Cemil Kalkışım, Saray Köfte Salonu’nun sahibi Ahmet Haşim Ekici, Kolotoğlu, Köfte Salonu’nun sahibi Temel Kolot ve Seyrantepe Tesisleri’nin sahibi Bekir Alşan katıldı.

 

BACASIZ FABRİKA GİBİLER

Sanayi tesisi yok denecek kadar az olan Akçaabat’ın bacasız fabrikası konumundaki köfte salonlarının sahiplerinin  gerçekleştirdiği ilk toplantıdan güç birliği yapılması kararı çıktı. Özellikle çalıştırılan personelle ilgili olarak prensip kararlarının alındığı toplantıda, elamanların Akçaabat’ta ikamet eden ve üniversiteyi kazanamayıp ev ekonomilerine katkı

sağlamak arzusunda olan genç kızlara verilmesi kararlaştırıldı.

 

STANDART KORUNACAK

Köfte ve diğer et ürünlerinin standartlarının belirlendiği 5 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hazırladığı “Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği”nin Mart ayında yürürlüğe gireceğini

belirten köfteciler, coğrafi işaret tescili olan Akçaabat köftesinin standartlarının yeniden oluşacağını vurgulayarak, bunun takibini de titizlikle yapacaklarını söylediler.

 akcaabat-kofte.jpg

ToplantıyaKatılanlar (soldan);Saray Köfte Salonu’nun sahibi Ahmet Haşim Ekici, Cemil Usta Köfte Salonu’nun sahibi Cemil Kalkışım, Esnaf Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya,  Nihat Usta Köfte Salonu’nun sahibi Nihat Aydın, Kolotoğlu, Köfte Salonu’nun sahibi Temel Kolot ve Seyrantepe Tesisleri’nin sahibi Bekir Alşan katıldı.


SİVRİKAYA TAKDİR ETTİ

Köftecilerimizin her birinin Akçaabat ekonomisine ihmal edilemeyecek bir girdisi olduğunu ve belirli bir istihdam alanı yarattığını belirten Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Akçaabat’a gelen binlerce kişinin tercih ettiği bu işyerlerini Akçaabatlılar’ın da kollamasını istedi. Başkan Sivrikaya, toplantının devamını getireceklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler