Köfteciler Başkanı ziyaret etti.

Köfteciler Başkanı ziyaret etti.

Akçaabat Köftesi Standartlarını Koruma Derneği çalışmalarını hızlandırdı

Akçaabat Köftesi Standartlarını Koruma Derneği çalışmalarını hızlandırdı.


Akçaabat'ta kurulan Akçaabat Köftesi Standartlarını Koruma Derneği Yönetim kurulu çalışmalarını hızlandırdı. Dernek Başkanı Mehmet Kırandi, tüm Türkiye genelinde Akçaabat köftesinin itibarını korumak için resmi kanallardan bir genelge çıkarmak için çalışmaları başladıklarını söyledi.
Dernek Başkanı Kırandi ve yönetim kurulu üyeleri, dün önce Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ardından da Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya ve Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Zeki Alşan’ı ziyaret ederek, Akçaabat Köftesi ile ilgili projelerini anlattı ve destek istedi.
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, derneğin kurulmasına kendisinin öncülük ettiğini hatırlatarak, “Bu derneği Akçaabat Köftesi ile ilgili yaşanan sorunları bir çatı altında toplanıp çözeriz diye kurduk. O zamanlar güzel de bir heyecan vardı. Ancak dernek kurulalı 4 yıl oldu, dernek maalesef hiçbir şey yapamadı. Akçaabat Köftesi’nin itibar kazanması için çok mücadele ettik. Şimdi Akçaabat’ta imal edilen köfteler Türkiye’nin dört bir yanına gidiyor. Hatta bazı yerlerde Akçaabat Köftesi tabelası asıp köfte satan yerler var. Fakat o lokantaların yapacağı küçük bir hata bize çok pahalıya patlar. Bunca yıldır kazanılan itibar bir kalemde silinir gider. Bırakın yerli ve yabancı turisti, Trabzonlu’ya bile köfte yediremezsiniz. O yüzden şimdi yeni bir dernek yönetimi oluşturuldu. Bu dernek yönetimi bir program yapmalı ve ona göre eylem planı hazırlamalıdır. Ben belediye başkanı olarak her zaman yanınızdayım. Ancak derneğin bir şeyler yapma zamanı gelmiştir. Sadece bu işleri takip edecek bir uzmanı dernek bünyesinde çalıştırmalı ve hatta yurdun dört bir yanına gönderip, raporlar hazırlamalıdır” biçiminde konuştu.
Dernek Başkanı Kırandi de, Akçaabat Kaymakamlığı, Akçaabat Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve hükümet nezdinde girişim yaparak bir genelge çıkarılması için girişimde bulunacaklarını belirterek, “Akçaabat’ın en büyük gelir kalemi Akçaabat Köftesi’dir. Mahalle İdareler Genel Müdürlüğü’nce hazırlanacak bu genelgeyi Türkiye’deki tüm valiliklere gönderip, coğrafi işareti Akçaabat’a ait olan köftenin standartlarının korunması için mücadele edeceğiz. Aksi şekilde çalışan ya da köfte üreten imalathanelere izin verilmeyecek. Bunun hukuki alt yapısını da araştıracağız. Akçaabat Belediye Başkanımız Şefik Türkmen’in de destekleriyle denetimler yapmaya başlayacağız” biçiminde konuştu.
Kırandi, dernek olarak öncelikle bir dernek binası ve lokale kavuşmak istediklerini belirterek, “Bir yerden başlamamız için öncelikle bir lokale kavuşmamız gerekiyor. Bunun arayışı içindeyiz” dedi.
Kırandi ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Zeki Alşan’ı ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat