Kocaman'dan Kutlama

Kocaman'dan Kutlama

Eğitim-Birsen Akçaabat temsilcisi Kemal Kocaman, 8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle bir açıklama yaptı

Eğitim-Birsen Akçaabat temsilcisi Kemal Kocaman, 8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle bir açıklama yaptı. Kacamanın açıklaması şu şekilde;

  

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, toplumun yarısını oluşturan kadınların toplumsal yaşamda karşılaştıkları güçlükleri gündeme taşımanın ve çözüme ilişkin çabaları yoğunlaştırmanın fırsatı olan bir gündür.

 

  

Toplumsal diriliş yine kadınlar eliyle mümkün olacaktır. Aileyi ayakta tutan, aile birliğinin teminatı olan ve nesilleri yetiştiren kadınların, annelerin medeniyet değerlerimizle kucaklaşması ve yaşamın sıkıntılarından arındırılması geleceğimizin teminatı olacaktır.     

 

Bugün ülkemizde kadınlar, eğitim ve çalışma hayatında ayrımcılığa tabi tutulmaktadır. Kadınları birikim ve üretimleriyle değil, görünüşleriyle değerlendiren sakat bakış, kerameti kendilerinden menkul bir görünüş ve kıyafet biçimini dayatmakta, buna uymayanları eğitim ve çalışma hayatının dışına itmektedir. Başörtülü kadınların başörtüleriyle öğrenim görememeleri, çalışma hayatında yer alamamalarını doğuran zihniyetin kadının insan olup olmadığını tartışan zihniyetten farkı yoktur. 

Kadınları kategorize eden anlayıştan bir an önce vazgeçilmeli, kadınların birikimlerini, yeteneklerini, hassasiyetlerini değerlendiren, kadını insan olarak gören bir anlayışa geçilmelidir.

28 Şubat sürecinde azan ve başörtülü kadınları toplumsal yaşamdan dışlayan uygulamalar halen devam etmektedir. Darbe dönemlerinin vicdanları yaralayan yasakları derhal kaldırılmalı, başörtülü mağdurelerden özür dilenmeli, mağduriyetleri telafi edilmelidir. 

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, kadın erkek tüm milletimiz için özgür ve aydınlık yarınlar diliyoruz.

                                                                                               

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür Sanat