Kocaman'dan Açıklama

Kocaman'dan Açıklama

Akçaabat Eğitim Bir Sen Başkanı Kemal Kocaman Ek Ödemeler İle İlgili Açıklama Yaptı.

 

İşte O Açıklama…

İnternet ortamında ve sosyal paylaşım sitelerinde ek ödemelerle ilgili manipülasyon yapılmaktadır. Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu’nun Yetkili Sendikası olduğumuz için, 666 sayılı KHK hakkında, başta eğitim çalışanları olmak üzere, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini ifade eden.

Bu kapsamda, Maliye Bakanlığı üst düzey bürokratları ile hafta içinde yaptığımız görüşmede konuyu ilgililerin dikkatine sunduk. Sendikamızın ilgili birimlerince hazırlanan karşılaştırmalı maaş tabloları aracılığı ile 666 sayılı KHK’nın öğretmenleri ve öğretim elamanlarını hangi düzeyde mağdur ettiğini ortaya koyduk. Beraberinde bu mağduriyetin giderilmesi için gerekli yasal düzenlemeye ilişkin talep ve önerilerimizi de gerekli mercilere ilettik. Konunun takipçisi ve çözüme kavuşturucusu olmakta kararlıyız. Bakanlıkta görev yapan hizmetli, memur, şef ve şube müdürleri için 666 sayılı KHK ile elde ettiğimiz kazanımın bir benzerini öğretmen ve öğretim elemanları için de gerçekleştireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Biz öğretmen ve öğretim elemanlarının mağduriyetini giderme çabası içerisindeyken, yetkisi ile birlikte kendisini de kaybedenler, mağduriyeti giderecek adımlarımıza destek olmak yerine öğretmenlerin mağduriyetini fırsata dönüştürme girişimleri içerisindedir. Biz kendilerine bir şeyi hatırlatmayı insanlık görevi sayıyoruz. Eğitimciler, mağduriyetlerini kullanan sendikaya değil, mağduriyetlerini sona erdiren sendikaya itibar ederler. 7 Temmuz 2010 tarihli Resmi Gazete bu durumu tescilliyor. Unutmuşlarsa, manipülasyonda kullanmakta mahir oldukları internet aracılığı ile Resmi Gazete’nin ilgili sayısına tekrar baksınlar.

 Referandumda KCK, BDP, PKK, YARSAV, CHP, MHP, KESK, DİSK ve KAMU SEN  “HAYIR” kampanyasını yürütürken, “EVET” kampanyasını omuzlayarak yüzde 58 ‘evet’e verdiğimiz desteğin sonucu olarak Anayasa’da yer almasını sağladığımız “Toplu Sözleşme Hakkı”nın fiili kullanımını sağlayacak hükümlerin yer aldığı 4688 sayılı Kanun’da değişiklik öngören taslak, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açılmıştır. Çok kısa sürede komisyona sevk edilecek ve yasalaşacaktır. Konfederasyonumuz Memur-Sen, aralarında sendikamız Eğitim-Bir-Sen’in de yer aldığı 7 yetkili sendikasıyla toplu sözleşme sürecinin en önemli muhatabı ve tarafıdır. Manipülasyon çabalarının arka planında bu durum yatmaktadır. Sendikamızın idrak ettiği bu gerçek eğitimciler tarafından da bilinmektedir.

Masaya getireceğimiz tekliflere ‘evet’ denmezse, yetkililere, ‘hayır’ demenin pişmanlığını unutamayacakları şekilde yaşatacak eylemlerimizle alanlarda olacağız.

 Sorunların devam etmesini arzularcasına sorunlu değil, çözüme yönelik sorumlu sendikacılık yapma ilkesiyle hareket ederek; kolay olanı değil, doğru olanı yapmaya devam edeceğiz.

 Biliyor ve inanıyoruz ki, eğitim çalışanları, etkisi olamayan yetkisizlerin çözüme yönelik olmayan, ‘masada çözülmeden önce bir şeyler yapalım ve rol çalalım’ refleksli, çalışanların duygularının köpürtülmesine yönelik popülist, ucuz naralardan medet beklememe; özlük ve özgürlük mücadelesinin en önemli güvencesi olan Eğitim-Bir-Sen’in mücadelesine destek olma ve söylediklerini dikkate alma tavırlarını sürdürecektir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler