Kocaman İddialı

Kocaman İddialı

Eğitim Bir-Sen Akçaabat Temsilcisi Kemal Kocaman, “Memur-Sen olarak hedefimiz, tüm iş kollarında yetkili sendika olmaktır.” dedi.

Memur-Sen İl Başkan Yardımcısı da olan Eğitim Bir-Sen Akçaabat Temsilcisi Kemal Kocaman, “Memur-Sen olarak hedefimiz, tüm iş kollarında yetkili sendika olmaktır.” dedi. Kamu İşveren Kurulu ile Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonları arasında 15 Ağustos 2007 tarihinde başlayacak olan toplu görüşmeler çerçevesinde ili temsilen Trabzon Memur-Sen’in görüş ve taleplerini sunmak üzere Ankara’ya gidecek olan Kemal Kocaman, yapacağı görüşmeler hakkında gazetemiz muhabirine bilgi verdi.
Yetkili sendika olma hedeflerini her fırsatta olduğu gibi yineleyen Eğitim Bir-Sen Akçaabat Temsilcisi Kemal Kocaman, “Bu yıl iki iş kolunda toplu görüşmelere katılan Memur-Sen’in, üyelerinin tüm özlük hakları yanında mali haklarının iyileştirilmesi noktasında da tüm gücünü ortaya koyacağından kimsenin şüphesi olmasın.” sözleriyle kararlılıklarını ifade ederken, etkili sendikacılığa vurgu yaptı. Kocaman şunları söyledi:
“Yetkili sendika olmak yeterli değildir. Esas olan etkili sendikacılıktır. Çalışanların haklı taleplerini ülke gündemine taşıyabilmektir. Açlık sınırında olan çalışanların haklı taleplerinin takipçisi, gür sesi olmaktır. Sendikacılık ağlama duvarı değildir. Çözüm arama ve üretme yeridir. İşte Memur-Sen tam bu noktada Türkiye gündemini oluşturan sendikacılığı yapmanın gururunu yaşamaktadır.”
Trabzon Memur-Sen olarak hükümetten öncelikli taleplerinin Grevli Toplu Sözleşmeli sendikal haklarının zaman geçirilmeden verilmesi olduğunu da dile getiren Kocaman, “Sivil toplum örgütleri milletin ta kendisidir.” tespitinde bulunarak, “Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir, sözünün de kayıt altına aldığı üzere, toplum mühendislerinin bize biçtiği elbiseyi istemiyoruz. Biz kamu çalışanları olarak egemenliğimizi geri istiyoruz.” diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyib Erdoğan’dan sendika olarak istekleri olduğunun da altını çizen Kocaman, “Sayın Başbakan bize güvenin, dedi. Biz sivil toplum örgütü olarak kendisine güvendik ve onu layık olduğu en yüce makamlara gönderdik Şimdi sıra Başbakanımızda. Çünkü biz milletin özü olduğumuza inanıyor ve temsil ettiğimiz misyonun adamı olmak istiyoruz. Bu sebeple Başbakanın da bize güvenmesini bekliyoruz. Çünkü mahkeme kadıya mülk değildir. Dünya gelip geçici bir mekândır.” sözleriyle, önemli olanın gök kubbede hoş bir seda bırakmak olduğunu kaydetti.
Kocaman, geride bıraktığımız seçimin sonucunun ise iyi okunması gerektiğine işaret ettiği açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Milletimiz artık ileriyi görecek sağduyuyu erişmiştir. Doğru karar verme yeteneğinin geliştiğini ispatlamıştır. Sivil toplum örgütleri milletin sözcüsüdür. Biz sadece oy veren değil verdiği oyun hesabını soracak altyapının Türkiye’de yerleşmesini istiyoruz. Dedik ya mahkeme kadıya mülk değildir. Demokrasi sadece birilerini vekil yapmak değildir. Asılların yani milletin haklı taleplerini en üstün seviyede karşılamak için bir araçtır.
Bu sebeple gereken Anayasal değişiklikler yapılarak Grevli Toplu Sözleşmeli sendikal hakların verilmesini bir kez daha talep ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler