Kocabaş Resmen Aday Oldu

Kocabaş Resmen Aday Oldu

Darıca eski belediye Başkanı Mehmet Kocabaş CHP'den Milletvekili Aday Adayı Olduğunu Açıkladı.

CHP Trabzon Milletvekili aday adayı Mehmet Kocabaş, CHP’nin iktidara gelmesi gerektiğini belirterek, “Bu iktidar yürüyüşüne katkı vermek istedim. Ankara’dan açılan yelkene bir nefes katkı için aday adayı oldum” dedi.

 

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ne bağlı Darıca Beldesi’nde 17 yıl belediye başkanlığı yapan Mehmet Kocabaş dün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Trabzon Milletvekili aday adaylığını açıkladı. Darıca’da uzun yıllar belde belediye başkanlığını yaptığını ifade eden Kocabaş, "Bu görev sürecinde altı hükümetle çalıştım. Belediyecilik adına güzel hizmetler yaptım. Belediye hizmetleri yanında, beldede, ilçede, ilde bana gelen her vatandaşımın derdine çare olmaya çalıştım. Bu hizmetleri yaparken hiçbir zaman bunalmadım, yorulmadım" dedi. Kocabaş, görevde kaldığı süreçte gözlemlediklerini şu şekilde yorumladı: "Ülke halkının olduğu gibi bölge halkımızın da 2007 yılından itibaren yoksullaşmaya, fakirin daha fakir, orta sınıfın fakirleştiği, esnafın kepenklerini indirdiğini, sanayicinin fabrikasını kapattığını, halkın göçe başladığını gördüm."

Halkın 1994 ve 2000 krizlerinde de bu durumlara düşmediğini ifade eden Kocabaş, "Alının yanlış ekonomik kararlar sonucu bölgemizde üretilen tütün, hayvancılık yok edildi, fındık tüccarın insafına bırakıldı, kamuya ait işletmeler özelleştirildi, kapatıldı, kamudaki hizmetler asgari ücretli taşeron işçilerine yaptırılmaya başlandı" diye konuştu. Ülkenin her alanda gerilediğini iddia eden Kocabaş, şu ifadelere yer verdi: "Milli Eğitimine gelince, ilk ve orta öğretim özel dershanelere bırakıldı. Üniversitelerimiz ilim yuvası olmaktan uzak diploma veren kurumlar haline getirildi. Sağlıkta reform yapılması adına gelecekte insanımızın sağlığı özel sektöre emanet edilecektir. Tüm bu olumsuzluklardan kurtulmak için genel seçimlerde CHP’nin iktidara gelmesi gerekmektedir. Bu iktidar yürüyüşüne benimde bir katkım olması için Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan açmış olduğu yelkene bir nefes katkım olması için CHP’den millet vekili aday adaylığımı açıklıyorum"

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset