Kızılay Haftası Kutlandı

Kızılay Haftası Kutlandı

Akçaabat Yıldızlı TOKİ İlk ve Ortaokulu’nda Öğrencilere Kızılay Anlatıldı

 

 Kızılay Haftası nedeniyle, Türk Kızılay'ı Trabzon Şubesince Akçaabat Yıldızlı TOKİ İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere Kızılay'ı anlatan etkinlik düzenlendi.

Okul Salonunda gerçekleşen etkinliğe, Akçaabat Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Ünal Yılmaz, Okul Müdürü Ömer Faruk Çakmak, Trabzon Kızılay Kan Bağışçı Uzmanı Derya Esen Yılmaz, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

akcaabat-yildizli-toki.jpg

yildizli-toki-kan-bagisi-bektas.jpg

Öğrenciler tarafından Kızılay’ı anlatan gösterinin yapıldığı etkinlikte Trabzon Kızılay Kan Bağışçı Uzmanı Derya Esen Yılmaz, Kızılay’ın faaliyetleri ve kan bağışının önemi hakkında bilgiler verdi. Yılmaz “Türk Kızılayı 1868’de kurulmuş, insanlara yardım amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyetlerine devam eden bir kuruluştur. Tüm toplumu kucaklayan, ulusal ve uluslararası saygınlığı olan, hizmetteki kalitesini sürekli geliştiren bir insani yardım kuruluşudur. Irk, dil, din ve mezheplere bakmaksızın yardımlarını yapmaktadır. Afet hizmetleri, sosyal hizmetler, kan hizmetleri, gençlik ve sağlık hizmetleri gibi faaliyetleri olan kuruluşumuz, bu faaliyetlerini ülkemizin her tarafında yürütmektedir” dedi. Kan bağışına da değinen Yılmaz “ Türkiye’nin toplam kan ihtiyacının %72’sini karşılamaktadır. Hedefimiz en kısa sürede bölgemizin tüm kan ihtiyacını karşılayarak, hasta ve hasta yakınlarımızın mağduriyetlerini tamamen ortadan kaldırmaktır. Kan acil değil sürekli bir ihtaiyaçtır” dedi.

Etkinlik sonrasında okul idarecileri öğretmen ve veliler okul bahçesindeki Kızılay otobüsünde kan bağışında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler