Kıyafet İçin Kampanya

Kıyafet İçin Kampanya

Akçaabat Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikalar, kamuda çalışanların kıyafet özgürlüğü için "10 Milyon İmza" kampanyası başlattı.

 

Akçaabat Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikalar, kamuda çalışanların kıyafet özgürlüğü için "10 Milyon İmza" kampanyası başlattı. 

Akçaabat Atatürk Parkı’nda başlatılan imza kampanyasına, Eğitim Bir Sen, Diyanet Sen, Büro Memur Sen üyeleri ile vatandaşlar katıldı. 

İmza kampanyasında konuşan Akçaabat Memur-Sen Şube Başkanı Kemal Kocaman, Memur-Sen Konfederasyonu'nun kurulduğu günden beri temel hak ve özgürlükleri savunduğunu, haksızlığa uğrayanların yanında olduğunu söyledi.

 akcaabat-memursen-imza-kampanyasi.jpg

Kemal Kocaman “1982 Anayasası ile birlikte Devlet Memurları Kanunu’na tabi bir kılık-kıyafet yönetmeliği çıkartıldı. Bu yönetmelikte; erkek ve kadın memurların ne giyip giyemeyeceğine, kadınların başının açık olacağı şeklindeki çağ dışı ucube yaklaşımlar olduğunu görüyoruz. Bu dünün Türkiye’sine yakışıyor olabiliyordu. Çünkü on yılda bir bu millete haddi bildiriliyordu. Ancak 12 Eylül 2010 Referandumu ile millet toplumsal sözleşmeye ‘evet’ diyerek nasıl bir demokrasi ve özgürlük istediğini ortaya koymuştur.

"Öğrencilere tanınmış olan kılık kıyafet özgürlüğü, öğrenciler ve öğretmenlerin tamamına tanınmış bir hak değildir. Başörtüsü yasağının kalkması talebimizi de içeren ve 30 günde toplayacağımız imzaları Başbakanlık'a sunduktan sonra Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve siyasi partilere de bilgi vereceğiz" dedi.

kemal-kocaman.jpg

İmza kampanyasına bazı siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler