Kivi Üreticisi Mutlu

Kivi Üreticisi Mutlu

Kivi Üreticisi Mutlu

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU her hafta yapmış olduğu çiftçi ziyaretlerine kivi bahçesi ile devam etti. Geçen yıl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Erdal YIĞCI ve Akçaabat Ziraat Odası Ziraat Mühendisi Veysel BAKİ  ile düzenlenen kivi budama eğitiminin verildiği Alsancak Mahallesindeki Selahattin SÖNMEZ’ e ait kivi bahçesini ziyaret eden Başkan geçen yıla göre bahçede kivi verimi kalitesinin iki katına çıktığını gözlemledik. Geçen yıl bu bahçede ortalama verim 750 kg civarında idi bu yıl 2 tonun üzerinde vereceğini değerlendiriyoruz.  Bahçelerimize gereken bakımı yaptığımızda  gelirimizin iki katına çıktığını görebiliyoruz.

Arazi sahibi Selahattin SÖNMEZ kivi budama eğitimde uygulamalı olarak öğrendiklerime dikkat ederek bu yıl bahçemin bakım ve sulamalarını yaptım bu yıl dönümde 2,5  ton kivi almayı hedefliyorum. Doğru yaptığım üretim ile ekonomime büyük katkı sağlamaktayım ifadelerini kullandı.

Başkan Budama Yaptığı Bahçeyi İnceledi

Başkan EYÜPOĞLU Amacımız Akçaabat tarımsal üretimde çeşitliliği artırırken verim ve kaliteyi de üst seviyelerde tutmaktır. Hangi tarımsal üretim olursa olsun bu işi eğitimli yapıp bahçelerinize baktığınız da oda size bakıyor. Bu bahçede geçen yıl eğitim alan çiftçilerimizle bende budama yapmıştım şimdi bunun ürününü ve verim artışını görmek beni son derece mutlu etti. Eğitim çalışmalarımıza özellikle budama kurslarımıza bu daha fazla ayrıcalık tanıyacağız burada görüyoruz ki çiftçilerimizin ekonomik refah seviyesini ancak eğitim ile yükseltebiliriz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler