Kitapsız Okul kalmayacak

Kitapsız Okul kalmayacak

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon'da kitapsız okul kalmaması için il genelindeki okullara 1,4 milyon kitap dağıtmayı hedefliyor.

     Görev yaptığı illerde eğitim alanında yaptığı başarılı çalışmalarla öne çıkan ve Trabzon’a geldiği günden beri de eğitiminin önemine vurgu yapan Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon'da kitapsız okul kalmaması için il genelindeki okullara 1,4 milyon kitap dağıtmayı hedefliyor.    

      Eğitim alanındaki faaliyetlerine “Okuma Saatleri” uygulamasıyla başlayan Vali Okutan, okuma saatlerinde öğrencileri kitapsız bırakmamak ve okuma alışkanlığını Trabzon geneline yaymak için il genelindeki okullara kitap dağıtmaya başladı.
Her fırsatta okul ziyaretleri gerçekleştiren Vali Okutan, okuyan insanın kendini bilen insan olduğunu belirterek şunları söyledi:
“İlimizde kitapsız okul, kitap okumayan öğrenci kalmaması ve öğrencilerin okumayı alışkanlık haline getirip bilgili, kültürlü ve eğitimli bir nesil yetiştirmek için okullarımıza 1,4 milyon kitap dağıtmayı hedefliyoruz. Okuyan, okuduğunu anlayan, anladığını yorumlayabilen ve anlatabilen her öğrenci sınavlarda ve hayatta başarılı olur. 20 dakikalık okuma saatinin yeterli olmadığını biliyorum. Bizler, okuma saatleri ile birlikte çocuklarımıza ufuk açmaktayız. Öğrencilerin her gün yanında kitap taşımayı alışkanlık haline getirmesi, belki de ilk planda okumaktan da daha önemlidir. Öncelikli olarak okuma kampanyasına okullarımızdan başladık. Ardından bu çalışmalarımızı kıraathanelere de taşıyacağız. Gençlik Merkezi çalışmalarımız devam ediyor. Faaliyetler başlayınca o merkezlerimizde de okuma faaliyetlerini başlatacağız. Ben buradan velilerimize de seslenmek istiyorum: Eğer anne-babalar çocuklarının yanında oturup dizi seyrederse doğal olarak çocuklarımız da oturup televizyon seyredecektir. Gelin hep beraber evlerimizde çocuklarımızla birlikte akşam belli saatlerde kitap okuyalım. Bu gençler, bu çocuklar bizim geleceğimizdir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim