Kireçhane deresi'nde Tehlike

Kireçhane deresi'nde Tehlike

İlçemizde Dürbinar mahallesi ile Yaylacık mahallesini ayıran Kireçhane Deresi çevresinde yaşayanlara tehlike saçıyor.

 Anayoldan 300 metre yukarıda dere duvarının 2-3 ay önce yağan yağmurla patlamasıyla çevre vatandaşa korku salıyor. 50 metre aralıklarla çatlakların oluştuğu derenin içindeki zeminin çeşitli hafriyatlarla yükselmesi de olası bir şiddetli yağmurda yanındaki evleri tehdit eder durumda. Çevredeki ev sahiplerinden Yaşar Sandıkçı, korku içerisinde yaşadıklarını ve tedirgin oldukları belirterek, "her yağmur yağdığında tedirginliğimiz bir derece daha artıyor, buraya  kısa sürede bir önlem alınması gerekir" deedi.

Yetkililerin bir an önce buradaki tehlikeyi görmeleri gerektiğini dile getiren Dürbinar Mahallesi Muhtarı Azası Haydar Mumcu, bu olumsuzluğun vatandaşların emniyeti açısından bir an önce giderilmesi gerektiğini vurgulayarak: “Bir kez daha sesleniyorum, bir an önce bu durum düzeltilmeli, burada yaşayan vatandaşlar güven altına alınmalıdır.” sözlerini sarfetti.

 

Kireçhane Deresi Islahı

 

Mevcut Kireçhane Deresi’nin ıslah çalışmalarının bir an önce başlatılması gerektiğini savunan mahalle muhtar azası Haydar Mumcu, yaklaşık olarak 7 ay önce Dürbinar Mahallesi Muhtarlığı adına ilgili makamlara resmi dilekçeyle başvurduğunu iddia ederek halen daha temizliğe başlanmamasına tepki gösterdi. Mumcu: “Gerekli başvuruyu ilgili makamlara yaptık ve üstünden 7 ay geçmesine rağmen halen daha bu konuda herhangi bir adım atılmadı, gerekenin yakında yapılacağını düşünüyorum” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler