Kimliğinizi Yenileyin

Kimliğinizi Yenileyin

Yerel seçimlerde, nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası olmayan ve sayısı yaklaşık 10 milyon olduğu bildirilen vatandaşlar eğer nüfus cüzdanlarını değiştiremezse oy kullanamayacak

Yerel seçimlerde seçmenlerin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralı belge ibraz etmesi zorunluluğu nedeniyle, nüfus cüzdanı değiştirme taleplerini karşılamak üzere nüfus müdürlükleri 30 Mart Pazartesi gününe kadar hafta sonları da açık tutulacak.

 

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), seçimde seçmenlerden kimlik numarası taşıyan belge ibraz etmesini zorunlu kıldığını anımsattı.

 

YSK'nın bu kararı doğrultusunda nüfus cüzdanı değiştirme taleplerinin artabileceğini belirten Atalay, şunları kaydetti:

 

“Vatandaşlarımızın artan nüfus cüzdanı değiştirme taleplerinin karşılanmasına yönelik olarak nüfus müdürlüklerinde ihtiyacı karşılayacak sayıda nüfus cüzdanı bulundurulması ve Türkiye genelinde tüm nüfus müdürlüklerinin 30 Mart 2009 tarihine kadar cumartesi ve pazar günleri de hizmet verecek şekilde açık tutulacaktır.

 

Bu dönemde valilikler, il ve ilçelerindeki nüfus yoğunluğunu göz önünde bulundurarak mesai saatlerini iş durumuna göre hizmet sunumunda hiçbir aksamaya yol açmadan tüm talepleri karşılayacak şekilde yeniden düzenleyeceklerdir.”

 

Nüfus müdürlükleri, nüfus cüzdanlarını 10 dakika içinde değiştiriyor. Kimlik değişimi için şahsen müracaat yapılması gerekiyor. İki fotoğraf ve eski nüfus cüzdanını getirmek yeterli. Nüfus cüzdanını değiştirecek olan kişi, önce mahalle muhtarına uğrayarak kimlik değiştirmek için talep formu alıyor. Bu formu doldurarak en yakın nüfus müdürlüğüne gidiyor. Bu işlemi yapanlar, 10 dakika içinde yeni nüfus cüzdanına kavuşuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Siyaset