Kim Ne Mesaj Yayınladı?

Kim Ne Mesaj Yayınladı?

Siyasilerin 19 Mayıs Mesajları.

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Öztürk mesajında; "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 95. Yılını Soma'da meydana gelen maden kazası nedeniyle buruk karşıladık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlattığı bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek, tüm yurtta dalga dalga yayılmış ve Milli Mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır. Büyük bedeller ve kahramanlıklar sonucunda, kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Türk gençliğine armağan edilmiştir. Türk milleti olarak bu emanete sahip çıkmak hepimizin en ulvi görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını gönülden kutluyorum. Bu vesile ile Soma Maden Kazasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

CHP Akçaabat İlçe başkanı Mustafa Nadir’in açıklaması.

CHP Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir, yayınladığı bir mesajla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Nadir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi: “19 Mayıs; yıkılmış, viran olmuş, yabancılar tarafından işgal edilmiş bir ülkenin Kurtuluş Savaşının ilk adımının atıldığı gündür. Dünyada Emperyalizme karşı kazanılan, ilk Bağımsızlık Savaşının başlangıcıdır. Ayrıca Türkiye Cumhuriyetini kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günüdür. Bugünü maalesef Soma maden ocağında 301 vatandaşımızı şehit vermemiz nedeniyle coşkulu bir şekilde kutlayamıyoruz. Çünkü biz mutluluğumuzu, coşkumuzu paylaştığımız gibi, acımızı paylaşmasını bilen bir toplumuz.  Ülkemizin yeniden emperyalizme bağımlı bir hale getirilmesinin verdiği üzüntü ve acı ile kutluyoruz. Türk ulusu, işbirlikçi yöneticiler marifetiyle düşürüldüğü bugünkü durumunu hak etmiyor.  Akcaabathaber.com Türkiye gençliği, “Jön Türk” lakabıyla dünyada devrimci bir gençliğin simgesi olmuştu. O gençlik ki, Meşrutiyet Devrimi’nin öncüsüdür. İzmir’in işgali üzerine İstanbul’daki mitingleri örgütlemiş, gönüllü olarak savaşa koşmuş, İstanbul Üniversitesi’nde Türklüğü aşağılayan İngiliz İşbirlikçilerine karşı aylarca boykot yaparak Padişah Hükümeti’ni bile dize getirmişti. Atatürk’ün bağımsızlığı ve Cumhuriyet’i emanet ettiği gençlik, işbirlikçi, baskıcı iktidarlara başkaldırarak, Amerikan 6. Filosu’na karşı eylemler yaparak, işçinin köylünün arasına karışıp onlara destek olarak bu görevini yerine getirmişti. Gençlik bayramını kutladığımız bugün, gençliğimizin geleceği tehlike altındadır. Öğrenci gençliğimiz, üniversite sınavlarına girme yarışı, iş bulma kaygısı içinde yurt sorunlarından uzaklaştırılmıştır. Fakat "Bütün ümidim gençliktedir" diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde yürüyen gençlerimiz, ülkemizin en büyük zenginliği ve güç kaynağıdır. Bu emanete layığı ile sahip çıkacağına inandığımız  Türk gençliği,  bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne, onun temel felsefesine ve kazanımlarına sahip çıkmaya devam edecektir.19 Mayıs'ta başlayan milli mücadelenin ışığında Laik,Demokratik, Çağdaş Cumhuriyet’imizin  temel değerlerini sonsuza dek yaşatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.”

MHP Akçaabat İlçe başkanı Miraç Çınar’ın mesajı…

19 Mayıs 1919 Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini teşkil etmektedir. Zira 19 Mayıs Türk Milletine esaretin vurulduğu prangaların söküldüğü tarihtir, aynı zamanda bu tarih emperyalist güçlerin bir araya gelerek Türk’ü köleleştirmek, Türk’ü yok saymak, Türk Milletini tarih sahnesinden silmek için gayret sarf edildiği bir tarihtir. 19 Mayıs’ı anlamak; hürriyeti, bağımsızlığı aynı zaman da verilen kutlu mücadelenin arkasında bıraktığı yüz binlerce ifade edilen şehitlerin ve gazilerin vermiş olduğu amansız mücadelenin destanını hatırlamak demektir. 19 Mayıs 1919’da Samsunda başlayan kurtuluş mücadelesi Erzurum’da, Amasya da, Sivas ta devam ederek Türk Milletini hürriyet ve bağımsızlık uğruna düşmanlara karşı verilen mücadelenin başlangıç tarihidirBu tarihi mücadele başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve topyekûn Türk milleti tarafından sürdürülmüş, topraklarımızı masa başında ve işgal ederek paylaşmaya yeltenen emperyalist güçlere Çanakkale de, Sakarya da, Dumlupınar da ve İzmir’de ağır Türk milletinin tokadını vurmak suretiyle geldikleri gibi gitmeleri sağlanmıştır. Türk Milleti için vatanın kutsallığı, bayrağın ulviyeti ve hür olmanın coşkusu ve heyecanı bu mücadele de başlıca rol oynamıştır.Her günü tarih, mücadele, vatan aşkı ve heyecan ile dolu olan bu bayramları bizlere ve genç nesillere bazı mahfiller maksatlı veya maksatsız unutturmak, örselemek ve yok saymak isteseler de biz tarihimizi ve bütün bayramlarımızı bayram olarak kutlamaya devam edeceğiz.Ayrıca Ülkemizi ve Milletimizi derin üzüntülere gark eden Soma Kömür ocağında elem verici olayda hayatlarını kaybeden Vatandaşlarımıza Cenabı ALLAH (C.C) Rahmet niyaz ederken Ülkemize, tüm Soma Halkına başı sağlığı ve bol sabrı cemi  Yaralı kardeşlerimize' de acil şifalar dileriz.Bu duygu ve düşünceler ile 19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramını içinde bulunduğumuz hüzünlü ve buruk bir günde olsa kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Silah arkadaşlarını ve bütün şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

CHP Akçaabat gençlik Kolları başkanı Kadir Yıldırım’ın mesajı…

19 Mayıs 1919 bir milletin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde özgürlük mücadelesi ve kurtuluş savaşını başlattığı gündür. Tüm olumsuz şartlara rağmen bir millet bilinci ile tüm emperyalist ülkelere başkaldırdığı, bir bağımsızlık destanının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yolculuğunun başladığı gündür. Tarihin akışının değiştiği, tarihin yeniden yazıldığı gündür.  19 Mayıs; yıkılmış, viran olmuş, yabancılar tarafından işgal edilmiş bir ülkenin kurtuluş savaşının ilk adımının atıldığı gündür. Dünyada emperyalizme karşı kazanılan ilk Bağımsızlık savaşının başlangıcıdır. Bu yıl, 19 Mayıs’ı, birkaç gün önce Soma Kömür İşletmelerinde meydana gelen, hiçbir aklın ve vicdanın kabul edemeyeceği, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği bir felaketin derin acısını içimizde duyarak geçiriyoruz. Bunun bir son olmasını, bir daha böyle acılar yaşamamayı diliyoruz. Acılarımızdan ders alarak, yasal ve pratik tüm tedbirlerin alınmasını, denetimlerin gereği gibi yapılmasını ve ihmali olan sorumlular hakkında yasal gereğinin yapılmasını beklemekteyiz. Bu Duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın 19 Mayıs Gençlik ve spor bayramını en içten dileklerimle kutluyor. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Silah Arkadaşlarını,  Aziz şehitlerimizi Gazilerimizi ve Soma Faciasında Yitip Giden 301 Can’ımızı Rahmet ve Saygıyla anıyorum.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler