Kılıçdaroğlu Trabzon'da Konuştu

Kılıçdaroğlu Trabzon'da Konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon mitinginde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon mitinginde konuştu.

Atatürk Alanı’nda gerçekleşen mitinge çok sayıda partili katıldı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin Trabzon mitinginde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir siyasi bir partinin Yüzyılın Projesi’ni açıkladığını belirterek “Türkiye hem bölgesinin hem dünyanın en güzel ülkesi haline nasıl gelecek onu açıkladım. Bu projemizin en önemli ayaklarından biri Trabzon ve Samsun olacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir siyasi bir partinin Yüzyılın Projesi'ni açıkladığını belirterek "Türkiye hem bölgesinin hem dünyanın en güzel ülkesi haline nasıl gelecek onu açıkladım. Bu projemizin en önemli ayaklarından biri Trabzon ve Samsun olacak" dedi.

 

Partisinin Trabzon mitingi için bugün özel bir uçakla İstanbul'dan Trabzon'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Alanı'nda partililere seslendi. "Trabzon'la sadece ben değil bütün Türkiye bütün dünya onur duyuyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Ben de onur duyuyorum yaşasın Trabzon diyorum. Bugün Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir siyasi bir parti yüzyılın projesini açıkladı. Türkiye hem bölgesinin hem dünyanın en güzel ülkesi haline nasıl gelecek onu açıkladım. Bu projemizin en önemli ayaklarından biri Trabzon ve Samsun" ifadelerini kullandı.

 

"Trabzon bu bölgenin, Karadeniz'in Türkiye'nin en önemli kentlerinden birisi" diyen Kılıçdaroğlu, "Orta Asya'ya gitmek istiyorsun kapı burada. Mersin'e mi gitmek istiyorsun kapı kapalı. Yüzyılın projesinde o kapıyı da açacağız. Trabzon hak ettiği yeri alamıyor. Hak ettiği büyümeyi sağlayamıyor, göç veriyor. Trabzon'u bu bölgenin, Karadeniz'in en işlevsel kenti haline getireceğiz. Trabzon'u Allah'ın izniyle şaha kaldıracağız. Her Trabzonlu ekonomik büyüme nedir'yatırım nedir liman nasıl çalışır 'İran'a nasıl gidilir tamamını göstereceğiz. Herkes kazanacak herkes. Siyasetçi değil vatandaş zenginleşecek siyasetçi değil vatandaş köşeyi dönecek" şeklinde konuştu.

Konuşmasında Trabzonspor'a da değinen Kılıçdaroğlu "Trabzon denince Trabzonspor'u anmamak olmaz. Trabzonspor sadece sizin için değil Türkiye için çok önemli. Trabzon Anadolu'ya şampiyonluk kupasına getirdiği için eski yeni hepsine şükran duyuyoruz. Bir lisenin uluslararası bir başarıya imza atması sizin kadar bizi de onurlandırmıştır" diye konuştu.

TRABZON'DAN RİZE'YE ÇAY SÖZÜ VERDİ

Fındık ve çayla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"İki konuya girmek istiyorum; biri fındık, biri çay. Fındık konusunda dünyada fındık üretiminde Türkiye bir numara. Ancak fındık fiyatını Türkiye belirleyemiyor, Hollanda ve Almanya'daki bir avuç insan bunu belirliyor. İki yıl içinde sözüm söz; Fındık Borsası'nı Karadeniz'de kuracağız. İkinci konu Çay. Çayın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Birinci sözüm ÇAYKUR özelleştirilecek. Fabrikası çalışacak, bacası tütecek. İkinci sözüm, kaçak çayı yakalıyorlar. Nerede kaçak çay bulursam tamamını imha edeceğiz. Kesinlikle bizim çayımız kullanılacak. Üçüncü sözüm, birinci sürgünde 400 kg, ikinci sürgünde 400 ve 3. sürgün 350 kg alım garantisi vereceğiz. O insanlar çoluk çocuk çalışıyor. Bu ülkenin alın terini birilerini peşkeş çekmeyeceğiz. Buradan Rize'ye sözüm söz."

Trabzon'da deniz doldurularak yapılan Akyazı Stadı ile ilgili olarak ise Kılıçdaroğlu "Bir futbol kulübünün yaşadığı en büyük sorun gelirdir. Sıradan iş değil. Takımlar alınır, dünyanın parası harcanır. Buna zaten futbol endüstri denir. Bir futbol kulübünün yaşaması için sağlıklı gelire ihtiyacı var. Dolgu alanında güzel bir stadınız yapılıyor. yapanlardan Allah razı olsun. Doğruya doğru, eğriye eğri. Biz oranın yönetimini, bütün dolgu alanın yönetimini oradan gelir elde edilecekse oranın tüm geliri Trabzonspor'un olacak, geliri olacak. Futbolu Anadolu'da yaşatacak" dedi.

"GİTMİŞLER BENİ TÜSİAD'A ŞİKAYET EDİYORLAR"

"Gitmişler beni TÜSİAD'a şikayet ediyorlar" diyen Kılıçdaroğlu"'Kılıçdaroğlu asgari ücreti bin 500 yapacak' niye itiraz etmiyorsunuz"diyor, seni dinlemiyorlar. Sen bir işçi ailesi nasıl geçiniyor biliyor musun'Bir insan bir ay boyunca bir simit bir çay yiyip içse 900 lira. Asgari ücret 940 lira. Ankara'dakiler, sizde bu aile nasıl geçiniyor diye soru sormak yok mu ?" ifadeleri ile hükümete yüklendi.

Konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekilleri adayları ile poz verdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset