Kent Kimliği Oluşturulmalı

Kent Kimliği Oluşturulmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon 2. Sıra milletvekili adayı Halil Memiş, Trabzon’un bölgedeki önceliğinin niteliğini kaybederek sıradanlaştığını öne sürdü.


Memiş, Trabzon’un Doğu Karadeniz Bölgesi illeri arasındaki abi niteliğini kaybettiğini söyledi. Trabzon’un verdiği göçle harekete geçirilemeyen dinamikleriyle sıradanlaşmaya başladığını da sözlerine ekleyen MHP Adayı Memiş, “Trabzon’da tüm yük Trabzonspor’a yüklenmektedir. Kentsel bir kimlik yaratılamamıştır. Trabzon’da sanayi yoktur. Trabzon derin tarihi geçmişine rağmen kültür ve sanat adına herhangi bir yatırım söz konusu değildir. Stratejik ve jeopolitik açıdan dünyadaki yedi limandan biri olan Trabzon limanı hiç bir şekilde kullanılamamaktadır. Trabzon denizden gereği gibi yararlanamamaktadır.” dedi.

halil-mems1.jpg

Trabzon’a yeni bir vizyon çizilmesi gerektiğini belirten Memiş, “Büyükşehir yapılanması sadece sahil bandını kapsayacak şekilde planlanmalı, güney çevre yolu muhakkak gerçekleştirilmeli, yaylalar kesinlikle bir birine bağlanmalıdır. Sahil yolu, güney çevre yolu ve yaylalarımız dikey yollarla da birbirine bağlanmalıdır.” diye konuştu.

Bu şekilde Trabzon’da yayla turizmine paralel olarak istihdam sağlanacağını dile getiren Memiş, “Turistik tesisleşme sonucu meyve sebze ve diğer gıda ihtiyaçları artacak ve bu durum tarım ve hayvancılığın gelişmesini sağlayacaktır. Ancak, bu oluşumun sonuç verebilmesi ve Trabzon’un yayla ve kış turizmi açısından marka olabilmesi için, deniz ve hava yolu ile de desteklenmesi, hatta tren yolunun kesinlikle yapılması gerekmektedir. Bunların şimdiye kadar olması gerekirdi. Ancak yapılmadı. Bu durum, Trabzon’un ikinci plana itilmesinin sonucudur. Trabzon sadece bu hükümet döneminde yatırım almamıştır. Bunların yaptığı sadece, bitmek üzere olanları bitirmek olmuştur.” dedi.

halil-mems2.jpg

Trabzon’un ikinci plana itilmesinin son göstergesinin Trabzonsporla görüldüğünü söyleyen Memiş, “Trabzonspor’un şampiyonluğunun Başbakanımızın izlediği yol ve Spordan sorumlu Devlet Bakanının olaylara ve gelişmelere sessiz kalmasıdır. Fenerbahçe Başkan ve Alex ile Başbakanın yaptığı sohbet ve arksından devam eden olaylar, Trabzonluları yok saymak, gerektiğinde ikinci plana itilebilecek gibi görmek değil de nedir. Trabzonspor’un şampiyonluğu engellenerek Trabzonluların bu hükümet döneminde gasp edilen haklarına bir yenisi daha eklenmiştir.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset