Kemal Topal Dert Yandı

Kemal Topal Dert Yandı

Akçaabatlı teknik adamlarımızdan Kemal Topal, A.Sebatspor’da A takım Teknik Direktörlük şansı kendisine verilmesi halinde Akçaabat Sebatspor’da büyük başarılara imza atacaklarını söyledi.

         

            Akçaabat Sebatspor A takımında sadece teknik direktör Ali Kemal Özcan görev aldığı zamanlar da kendisine yardımcılık verildiğini ifade eden Topal, bunun  dışında  kendilerine fırsat verilmediğini söyledi.

Topal “Benim futbol geçmişimde 2. lig ve  3 ligde   şampiyonluk yaşadım. Hocalığa profesyonel bazda  Akçaabat Sebatspor’da başladım, altyapı koordinatörlüğü yaptım. Teknik direktör olarak Bursa’da Orhangazi Gençlerbirliği’nde çalıştım. Trabzon’da çeşitli amatör takımlarda çok sayıda başarılara imza attım” dedi.

           

            A.Sebatspor teknik heyeti seçerken kullanılan felsefe, kulübün sürekli muhtaç durumda olmasından kaynaklandığını belirten Topal “Bu mantıkla bu işlerin üstesinden gelinmez. A.Sebatspor  Sn Başkan Kazım Kolot zamanında 1980- 2000 sezonu arasında kulüp yetiştiren konumdaydı. Sporcu satmaktan başka geliri olmayan A.Sebatspor yıllarca bu mantıkla ayağa durmuştur. İlk Sebatspor’da görev yaptığım yılda Sebatspor’un kadrosunda 6-7 oyuncusunu satabilecek durumdaydı. Şimdi takımda 1-2 oyuncuyu satabilirsin. Bu üretici konumundan, tüketen konumuna geçmesinden kaynaklanmaktadır” dedi.

 

“Akçaabat öze dönmeli. Kendi değerlerini harekete geçirmeli”

 

 

            Topal, Akçaabat Sebatspor’un her yönüyle öze dönmesi gerektiğini Akçaabat’ta şans verilen hocalar olduğu gibi şans verilmeyen hocalar olduğunu ifade ederek “Kendi adıma konuşuyorum. Bu işte iddialıyım. Bana verilecek yetki ve görevle A.Sebatspor’u üç yılda düzlüğe çıkartacağımı iddia ederim. Hocalık bir sanattır. Profesyonel futbol tecrübesi ile yoğrularak iş üretilir. Çekirdekten gelen kendini ispat eden şans bulamayanlar olduğu gibi. Hiçbir başarısı olmadan tepeden şans alanlar, her yıl iki kulüp değiştiren, referansla gelen hocalar da var. Şunun adamı bunun adamı mantığıyla yapılanırsanız uçuruma gidersiniz. Bu uçurum öyle bir yer ki dibi sonsuz olur. İşte A.Sebatspor  yıllardır birilerinin eline muhtaç eden mantık bu mantık değilmidir. Bu Sadece Sebatspor için değil. Türkiye’deki kulüplerin çoğu bu konumda , borç batağında değimli?             Nedeni gelirden çok harcama yapılması değimli? Hep diyoruz ki A.Sebatspor kurumsallaşmalı. Kurumsallaşmadaki mantık iyi yönetmektir, gelir gider dengesi kurmaktır, kurumu kara geçirmektir.Her yıl 500-1000 bin lirayı nasıl bulabilirizin hesabı yapılmakta.        Her sezon  şöyle deniliyor, Sebatspor kulübü bu şekilde fazla gitmez. Sebatspor’da yapılanma olmadığını gözlemliyorum.Yapılanma derken alt ve üst yapısıyla anlamı taşımaktadır. Zincir kırılmadan tabandan tavana çarklar işlemeli. Bunun örneğini şöyle verebilirim. Takımın oyun felsefesini özümseyen bütün gruplar aynı mantıkla A takım ile bütünleşmeli. Programlı çalışma sonucu başarıya ulaşılır. Bunu planlamak gerek. Gelişimci araştıran yenilikleri sürekli takip eden bir ekiple bu işlerin üstesinden gelinir.  Başarmak; bilgi ister, donanım ister. Hazır sporcu ile çok para harcayarak sporu yönetirsiniz. Ancak kulübünüzü iflasa sürüklersiniz. İşte günümüz hocaları ve yöneticileri bu basit yolu seçmektedir. Evet elbette katılım yapacaksınız ancak kendi elinizdeki sporcudan doğru zamanda ve doğru idmanlarla önce maksimum verim alacaksın. Bu şansı kullanacaksın. Eğer bir futbolcu form tutamıyorsa , eğer inişli çıkışlı grafik çiziyorsa bunun nedenlerini ortaya koymalısın ve çözüme ulaştırmalısın” diye konuştu.

           

Topal, “üst yapıya her zaman yabancılar getiriliyor. Biz bu kulübün her zaman neferiyiz” açıklamasıyla sözlerini tamamladı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Spor